Lag en superenkel kake til farsdagen, med bare 4 ingredienser. Her er oppskrift på saftig sjokoladekake til farsdag, med en vri som far vil elske!

Her er kaka som pappa ønsker seg til farsdag

Lag sjokoladekake til farsdag med bare 4 ingredienser! Og den ene ingrediensen vi nok de fleste fedre sette ekstra pris på ...

Søndag 12. november er det farsdag, noe som betyr at alle snille døtre og sønner skal bake til far.

Om du vil gjøre ham ekstra glad, uten å stresse altfor mye, har vi den perfekte oppskriften. Du trenger bare ferdig kakemiks, smør, sirup – og mørkt øl.

– Jepp, du leste riktig. I denne kaka er det mørkt øl. Resultatet er en mektig og smaksrik sjokoladekake med øl alle pappaer vil elske, forsikrer oppskriftsutvikler Siv Melbye.

 

Du finner oppskriften på farsdagskaken nederst i saken. 👇

LYNRASK KAKE TIL FARSDAG

Sjokoladekaka med øl er både enkel og kjemperask å lage.

– Ettersom det er brukt ferdig kakemiks, tar det kun fem minutter å blande røra, og etter en halvtime i ovnen pynter du kaka på ca. ti minutter, anslår Siv.

Det skal godt gjøres å klusse til denne kaka, men husk å kle formene med bakepapir – og vær nøye med å steke til den er helt ferdig.

– Det kan du dobbeltsjekke ved å bruke det gode, gamle pinnetrikset – bare stikk et grillspyd eller en strikkepinne inn i kaka, når den kommer ut helt ren er den klar, tipser oppskriftsutvikleren.

LES OGSÅ: Budapestrull – verdens beste rullekake! 


SAFTIG OG GOD: Kan godt hende denne blir aktuell til morsdag også ...

KARAMELLAKTIG GLASUR

Resultatet er en kjempegod sjokoladekake, som er saftig og «spungy» på en gang, og med en god syrlig smak fra ølet.

– Den mørke sirupen komplementerer det mørke ølet. Tipper far kommer til å glise, sier Siv.

Glasuren er en mektig sak krydret med muskat og mørk sirup, noe som tilfører en litt karamellaktig smak.

– Den gjør kaka deilig, søt og ekstra syndig, lover Siv.

Om du vil lage en litt mindre søt glasur, er det bare å halvere sirupinnholdet, samt erstatte litt av melisen med mer kremost.

GLAD I OSTEKAKE OG BROWNIES? Prøv begge deler på én gang!

LETT Å PYNTE

GLASUR: Du velger selv om du vil dele kaka i flere lag og fylle med glasur, eller rett og slett gjøre det enkelt og bare smøre et tykt lag utenpå.

– Det eneste du må passe på er at glasuren er litt avkjølt før du legger den på, samt at kaka er helt avkjølt før dette gjøres, ellers vil den renne av, sier Siv Melbye, som driver nettsiden Sensiblerie.

LES OGSÅ: Slik lager du en uimotståelig sjokoladekringle

Sjokoladekake med øl, kremost og mørk sirupsglasur

DU TRENGER: 
1
pakke ferdig sjokoladekakemiks beregnet til langpanne
1 dl mørk sirup
0,5 ts muskat (valgfritt)
200 g flytende smør 
3,5 dl mørkt øl (med eller uten alkohol – alkoholen forsvinner uansett når du steker kaka)

Glasur:
400 g
kremost
100 g meierismør
4 ss mørk sirup
600 g melis
0,5 ts muskat
Skvis med sitronsaft for mer syrlighet

Topping:
Sjokolade chips/biter
Pynt med pappa-banner 

SLIK GJØR DU: 

Kaka:

1. Smør to runde kakeformer (20-24cm.) og kle dem med bakepapir (klipp gjerne til bakepapiret slik at det passer formene).

2. Bland kakemiks med mørkt øl, muskat, smør og sirup. Rør til en jevn røre.

3. Fordel røra i de to formene, og stek på 180 ˙C i ca 30-40 min. Kaka er ferdig når det ikke lenger fester seg røre på stekepinnen. 

4. Ta ut formene og la kaka hvile 5 minutter før du tar av formen rundt. Avkjøl videre på rist. 

Glasur: 

1. Miks sammen kremost og smør, og bland godt.

2. Ha i sirup og muskatnøtt og bland godt.

3. Ha i melis og bland til en jevn røre med passe fast konsistens. 

4. Tilsett en skvis med sitronsaft dersom du ønsker en litt syrligere smak. 


HURRA FOR PAPPA!:  Pappa-pynten lager du enkelt ved å printe eller tegne bokstaver som du klipper til vimpler og limer på en snor festet i to sugerør.

Montering:

1. Når kakene er godt avkjølt, del dem begge vannrett i to deler. 

2. Ta ca. 1 ss av glasuren og smør en klatt på serveringsfatet (dette for at kaka ikke skal skli av).

3. Fordel jevnt halvparten av glasuren i hvert av de tre lagene med en stekespade/lang kniv. Benytt den andre halvdelen av glasuren til å dekke kaka. Her velger du selv om du vil ha alt på toppen, eller også dekke sidene. Dryss over sjokoladechips/biter og pynt med hjemmelaget pappa-vimpel.