Ostekake møter brownies med bringebær til.

Her møtes brownies og ostekake til duett!

Hva skjer når du slår sammen to absolutte kakefavoritter? Jo, det blir en helt vill kakeopplevelse!

Nå er det ikke alltid det funker å spise to ting du er veldig glad i på én gang, men ostekake og brownies funker bare noe så innmari! 

– Kombinasjonen av disse smakene er rett og slett farlig god. Både brownie og ostekake er jo så godt, så denne kaken var en no brainer, mener matblogger Tove Holter.

👍 PRØV OGSÅ: Dette er hemmeligheten bak klissete brownies

PERFEKT MATCH

Tove fikk ideen til å teste ut to-i-ett-kaka etter at hun så et bakeprogram hvor den irske kjendiskokken Rachel Allen bakte noe lignende.

– Dette var jeg jo helt klart nødt til å prøve. Det var først og fremst smakskombinasjonen som fristet, ikke hvordan kaken så ut, forteller matbloggeren.

Med andre ord:

– For å fatte hvor fantastisk god denne er, blir du nødt til å smake den!

LES OGSÅ: Den ultimate glasuren til gulrotkake

ALLE FALLER PLADASK!

– Når mørk brownie møter den litt syrlige ostekaken, blir det faktisk dobbelt så godt, synes Tove.

Matbloggeren forteller at også alle hun har servert kaken til har falt pladask.

– De fleste synes rett og slett at den var «altfor god». Ikke akkurat noe dårlig skussmål, ler Tove.

🎅 SIDEN DET DRAR SEG SAKTE MOT JUL: Glem de sju slag – gå for Leifs julebrownies!

STEK FORSIKTIG

Men vær nøye med stekingen.

– Steketiden er alfa og omega, om du oversteker kaka blir den tørr og kjedelig, advarer Tove.

Derfor er det viktig at du i første omgang ikke forsteker brownierøra for mye, og at den følges med argusøyne etter at ostelokket er lagt på. Kaka skal nemlig ut av ovnen med én gang lokket har satt seg, så det ikke er noen fare for at den blir overstekt.

Merk dessuten at du bør ha riktig størrelse på formen for å få rett konsistens på kaka. Til oppskriften under trenger du en form eller langpanne på cirka 20 ganger 30 centimeter.

Lyst til å prøve? Du kan enten gå for oppskriften under, eller Toves variant på bloggen hennes Idéfull.

 

Oppskrift på brownie-ostekake med bringebær

DU TRENGER:

1 liten langpanne eller form, ca. 20 x 30 cm.

Bringebærsaus:
200 g
bringebær (fersk eller fryst)
2 ss sukker
1 ss vann

Brownie:
250 g
usaltet smør
250 g mørk sjokolade, 70 %
300 g sukker
4 egg
60 g hvetemel
3 ss kakao

Ostekakelokk:
600 g
kremost naturell
1 dl sukker
1 dl rømme
2 egg
1 ts vaniljeessens

Slik gjør du:

1. Kok opp bringebær, sukker og vann og la småkoke i 8-10 minutter slik at bringebærene slipper saften, og den reduseres noe. Press gjennom en finmasket sikt og avkjøl sausen.

2. Smelt smør på lav varme. Hakk sjokoladen, ha i gryta og rør til smeltet. Ta gryta av varmen.

3. Rør inn sukker og tilsett ett og ett egg. Sikt i hvetemel og kakao, og rør til en glatt røre.

4. Hell over i en form (ca. 20 x 30 cm) dekket med bakepapir. Stek midt i ovnen ved 160 grader i 20 minutter. Kaka skal være litt myk.

5. Lag ostekakelokket mens kaka steker. Pisk sammen romtemperert kremost og sukker til luftig og glatt. Visp inn rømme.

6. Pisk inn egg, ett av gangen, og rør inn vaniljeessens til slutt. Fordel utover kaka, legg på skjeer med bringebærsaus og lag et marmorert mønster med en spisepinne eller lignende.

7. Bak videre i ovnen i ca. 40 minutter, eller til ostekakelokket er satt. Avkjøl og la stå i kjøleskapet i minst seks timer før servering.

8. Server gjerne resten av bringebærsausen ved siden av, slik at de som vil kan helle litt ekstra over.