Denne bloggeren hiver alle slags rester i vaffelrøra

Hvis hun finner noen rester i kjøleskapet, er sjansen stor for at matbloggeren Tove Holter hiver det i vaffelrøra. Barna er like glade så lenge det ikke er rødbetjuice i dem!

De aller fleste av oss hiver altfor mye mat. Men har du tenkt over at vaffelrøren faktisk kan være en perfekt måte å bruke opp restene i kjøleskapet? 

Tove Holter fra bloggen Idéfull er en ekte vaffelekspert, og lager vafler til familien hver søndag. Der folk flest går for en klassisk vaffelvariant, har matbloggeren gjort det til en tradisjon å eksperimentere med ukonvensjonelle ingredienser i røren - nemlig restene fra kjøleskapet. 

«Vaflene jeg lager inneholder som regel noe jeg skulle ha brukt opp, enten det er frukt eller meieriprodukter. Min erfaring er at man kan ha ganske mye forskjellig i vaflene uten at det merkes,» skriver Holter på bloggen sin.

På matbloggen kan man lese om vafler med alt fra avokado og epler, til crème fraîche og appelsinjuice.

- Jeg har tilsatt mange forskjellige typer frukt og grønnsaker, og vaflene går som regel ned på høykant. Men den gangen jeg serverte rosa vafler med rødbetjuice, var det slutt på tålmodigheten til sønnene mine, forteller Holter til Extra.

Frukt og grønnsaker 

Når Holter skal tilsette grønnsaker, bruker hun som oftest ferskpresset juice fra juicesentrifuge. 

- Men både revet gulrot og most avokado går fint, tipser vaffelmesteren. 

Bloggeren har også testet ut revet eple og most banan, men sistenevnte var ingen stor suksess.

- Bananvafler ble ikke populært her i huset på grunn av smaken, forteller Holter. 

Lurer inn grønnsakene

Matbloggeren kan fortelle at restevafler er perfekte hvis for eksempel de minste i familien er litt kresne i matveien. Holters sønner likte ikke frukt og grønt, og hun brukte da vaflene som en måte å få litt sunne råvarer i barna. 

- Dermed ble «vaffelrøren med det i» skapt hjemme hos oss, sier matbloggeren. 

Hun fortsetter:

- Noen vil kanskje si at det er feil å lure ungene på denne måten, men når dette var eneste måten å få dem til å spise frukt og grønt, var valget ganske enkelt, forteller Holter.

God grunnoppskrift

Hvis du selv fikk lyst til å eksperimentere med vaffelingrediensene i heimen, har Holter et viktig tips:

- Hvis du ikke er vant med å eksperimentere, er det lurt å ha en god grunnoppskrift å jobbe ut ifra. Tilsett deretter det du ønsker å prøve. Kunsten er å ikke ha for mye oppi røren, sier matbloggeren, og fortsetter:

- Og så er det veldig viktig å lage nok. 

Sjekk ut hvordan Holter lager sine spennende vafler med brunt sukker og appelsin under:

Vafler med brunt sukker og appelsin

Foto: Tove Holter/Idefull.no

Dette trenger du:

100 g romtemperert smør
170 g brunt sukker
15 g vaniljesukker
5 romtempererte egg
460 g mel
15 g bakepulver
2 dl ferskpresset appelsinjuice (2 appelsiner)
1 dl skummet melk
1,5 dl fløte

Slik gjør du:

1. Pisk smør, brunt sukker og vaniljesukker godt i en kjøkkenmaskin eller med en håndmikser. 

2. Tilsett ett og ett egg mens maskinen går. Tilsett deretter litt og litt av mel, bakepulver, juice og fløte, og bland til en jevn røre. 

3. Stek i vaffeljern med litt smør til de er gylne. Kan oppbevares under plastikk til dagen etter.