hjemmelaget bali kyllinggryte

Slik lager du Toros populære «Bali kyllinggryte» fra bunnen av

Bali kyllinggryte var Toros nest mest solgte gryterett i fjor, og en stor middagsfavoritt i norske hjem. Nå kan du lage en hjemmelaget variant av den folkekjære gryteretten!

Bali Kyllinggryte ble satt på markedet i 2001 og har siden vært veldig populær. Teamet hos Toro skjønte tidlig at dette kunne bli en ny favoritt hos det norske folk, med tester som viste at gryten fikk en meget høy aksept hos Toros smakspaneler.

- En ny gryte-suksess var født, sier Gunilla Liedmann i Toro og utdyper: 

- I 2015 solgte vi over 1,3 millioner av denne gryteretten ut av butikk. Den er kun slått av Meksikansk gryte i gryterett-kategorien.

TILPASSET NORSKE GANER  

Bali kyllinggryte er perfekt for norske ganer. Ikke for sterk, men fremdeles eksotisk og krydret. En smaksvariant vi kan takke Toro for, som på slutten av 90-tallet ønsket å finne nye retter med mer eksotisk vri. 

- Vi søkte gjennom Indisk, Thai, Afrikansk og det indonesiske kjøkken. Vi ble veldig inspirert av det indonesiske kjøkken med sine søtlige ingredienser som ananas, eple og paprika i kombinasjon med en mild krydring, forteller Gunilla Liedmann i Toro.

Produktsjef for Toro Suppe & Gryte forteller at gryten skulle være en typisk familiegryte med kremet konsistens, mild orientalsk og eksotisk smak, og ha en delikat farge med pent garnityr. 

SPESIELL KONSISTENS 

Selv om Toro sin gryte trolig ikke er å finne på Bali, har den hentet mye inspirasjon derfra. Det er den kremete konsistensen med en mildt krydret og fruktig smak som gjør den så spesiell. 

- Retten er tilpasset den norske gane. De spiser nok litt mer krydret mat på Bali, fastslår produktsjefen. 

I den hjemmelagde varianten av Bali kyllinggryte, kan du tilpasse krydderet slik du vil. Den tar naturlig nok litt lenger tid å lage enn posevarianten, men da kan du glede deg over en hjemmelaget variant som er tilpasset akkurat din smak! 

HJEMMELAGET BALI KYLLINGGRYTE Á LA KJØKKENTJENESTE

Foto: Ina Shelby / Kjøkkentjeneste 

 

Dette trenger du 

Ca 500 gram kyllingfilet
1 gul løk
2 fedd hvitløk
1 chili
Olje til steking
1-2 ts rød currypaste
1-2 ts karripulver
1 boks kokosmelk
2 dl vann
1 terning hønsebuljong
1 rød paprika i strimler
1 boks ananas eller biter av 1/3 fersk ananas
1-2 ss maizenna utrørt i litt vann
Smak til med salt og soyasaus 

Slik gjør du

1. Kok ris etter anvisningen på pakken. 

2. Surr strimlet løk og hakket hvitløk i litt olje i en panne. Ha i finhakket chili uten frø. Ha det over i en gryte når løken er blitt myk. 

3. Brun biter av kyllingfilet i pannen og legg over sammen med løken. Ha i kokosmelk og vann, og tilsett currypaste, karripulver og hønsebuljong. La det småkoke til kyllingbitene er ferdige. 

4. Rør ut maizenna i litt vann og ha over i gryten under omrøring. Tilsett tilslutt paprika i strimler og ananas i biter. Varm opp og server med ris.