Hønsesuppe med norske rotgrønnsaker og spennende asiatiske smaker er noe av det beste du kan sette på bordet i høst.

Herlig hønsesuppe med asiatiske smaker

Hønsesuppa er tilbake – og det i en litt mer spennende drakt. I denne gryta møtes øst og vest, og da blir de smaksfest!

Hønsesuppe er en klassiker som nok har gått litt i glemmeboka de siste tiårene. Men åpner man glemmeboka, fins det mange herlige skatter! 

Heldigvis er hønsekjøttet tilbake i norske butikker, så her er det bare å sikre seg noe av dette saftige, gode kjøttet som er perfekt å bruke i supper eller gryter. 

🐟SUPPETIPS: Om en halvtime kan du ha denne fiskesuppa på bordet 🐟

Hønsesuppe med smak fra øst

Nå som grønnsaksdiskene bugner av norske rotgrønnsaker også, ligger forholdene veldig godt til rette for en nydelig, næringsrik hønsesuppe. Utnytt det når grønnsakene er på sitt aller beste!

🥘MIDDAGSTIPS: Hele middagen i samme panne 🥘

For å få en litt spennende tvist på klassikeren, har vi valgt å bruke noen smaker fra fjerne Østen også. Ingefær, chili, lime og koriander er med på å lage litt orientalsk stemning i hønsegryta, og etter smaken å dømme har både høna og vi godt av det!

LES OGSÅ: Slik lager du hønsekraft

Nysgjerrig på denne klassikeren med sus fra fjerne himmelstrøk? Her er oppskriften:


 FOR STERK?: Fjern frø og det tynne vevet frøene er festet i, da blir chilien mye snillere. FOTO: Nussara Guldberg

Asiatiskinspirert hønsesuppe

DU TRENGER (til 4-5 personer):
Ca. 2 l
hønsekraft (lag gjerne selv, se link lenger opp i saken)
500-600 g hønsekjøtt
1 ss olje
1 gul løk
2 fedd hvitløk
1 ss fersk ingefær
1/2-1 fersk rød chili
1 persillerot
1/2 pastinakk
2 gulrøtter
1/4 nykål
2 ss fiskesaus
1/2 lime
Fersk koriander til pynt

SLIK GJØR DU: 

1. Skrell og kutt alle rotgrønnsakene i små terninger/skiver og kutt nykålen i grove biter. Finhakk hvitløk, løk, rød chili og ingefær.

2. Fres finhakket hvitløk, løk, chili og ingefær med olje i ei stor gryte på middels høy varme, og la det frese til i ca. 1 minutt eller til løken er gyllen. Ha i rotgrønnsakene og rør rundt til alt er blandet.

3. Ha i hønsekraft og la det småkoke på under middels varme under lokk i ca. 15 minutter til grønnsakene er møre.

4. Skru av varmen og tilsett til slutt nykål, hønsekjøtt, fiskesaus og limesaft, og rød rundt. Server med fersk koriander ved servering, og smak evt. til med salt og nykvernet pepper.

Tips! Tilsett gjerne makaroni eller byggkorn for en mer mettende suppe.

🐑 KJAPP MIDDAG: Lag familievennlig lammegryte i en fei 🐑