Trenger du middagstips som er kjappe, gode og gir minimalt med oppvask? Lag alt i samme panna. Her er 4 tips til pannemiddager som hele familien liker.

Gode middagstips: Hele middagen i ei panne

Kjapt å lage, lite oppvask, smaker godt og populært hos ungene. Hva mer kan du ønske av middagstips i hverdagen?

Ja, vil vil ha kjappe middager! Men det skal jo være godt og næringsrikt også. Dessuten skal det være noe hele familien liker, selv kresne barn. 

Vi har plukket ut fire gode middagstips til deg som du smeller sammen i stekepanna på 1-2-3. Du slipper å sjonglere mellom kjeler og gryter, og oppvasken går faktisk i en fei også.

Det er ikke bare i helgene vi trenger høydepunkter!   


FRISKT: Sødmen og syrligheten fra ananasen frisker opp og gjør at retten ikke føles mektig. 

HAWAII-PASTA MED BOGSKINKE

Denne lettvinte pastaretten er snill mot lommeboka også, hvis feriebudsjettet tok litt på.

Har du ikke stekepanne med lokk, bør du dekke til med litt aluminiumsfolie underveis, slik at ikke fuktigheten forsvinner før pastaen er kokt. Fyll på med mer væske underveis om nødvendig. 

DU TRENGER (TIL 4 PORSJONER):
1 boks Picnic-skinke
90 g smårettbacon
5 dl kyllingbuljong
1 glass Dolmio pastasaus
5 dl penne
1 boks ananas i biter
1 håndfull revet ost

SLIK GJØR DU:

1. Stek baconet i en tørr panne til det har blitt gjennomvarmt, og tilsett Picnik-skinke i terninger. Stek på middels varme i noen minutter.

2. Hell utblandet kyllingbuljong, ett glass (cirka 5 dl) pastasaus og ukokt penne i stekepannen, og bland godt. Kok opp, og legg et stort lokk over stekepanna. 

3. Småkok i 10 minutter under lokk. Rør underveis. Fjern deretter lokket, og småkok videre til pastaen er al dente og sausen fyldig. 

4. Vend inn ananasbitene, og strø over revet gulost. Dekk med lokk et par minutter på svak varme til osten er smeltet, og strø revet basilikum over. Serveres snarest.


KREMET OG DEILIG: Denne middagen blir det trolig ikke rester av i det hele tatt ... FOTO: tinahage.blogg.no

KYLLINGPANNE MED PASTA

Denne retten er faktisk spesialutviklet av matblogger Tina Hage for å slå an hos de minste. Det funker!

Med mild, tomatisert saus, kylling og pasta sier det seg selv at ungene digger det. Da går det fint å snike inn grønnsaker også, for de barna som rynker litt på nesa av det. 

PRØV OGSÅ: Kylling satay – smakkfull av gode smaker

DU TRENGER (TIL 3 porsjoner):
2
 kyllingfileter
rødløk
6-7 sjampinjonger
1 grønn paprika
2 fedd hvitløk, finhakket
1 boks crème fraîche
3 ss tomatpuré
1,5 dl vann
1 terning hønsebuljong
2 ts karri
300 g fullkornspasta
Salt og pepper

SLIK GJØR DU: 

1. Kok pasta etter anvisningen på pakken. Hell av vannet og sett til side.

2. Kutt paprika, sopp og rødløk i passe store biter. Stek noen minutter på middels varme i en stekepanne.

3. Skjær kylling i strimler, og krydre den med salt og pepper. Ha den deretter i stekepannen sammen med grønnsakene. Stekes i noen minutter.

4. Tilsett tomatpuré og la frese litt i pannen. Ha i crème fraîche, vann, buljong, hvitløk og karri. 

5. La dette koke i noen minutter, og ha i ferdig kokt pasta mot slutten av koketiden slik at den varmes opp.

6. Smak til med salt og pepper.

7. Toppes gjerne med basilikum og serveres med salat.


BRUK DET DU HAR: Varier gjerne grønnsakene etter hva du har og hva du liker. I denne retten passer det meste! FOTO: Linda Stuhaug

LAKSEPANNE MED PARMESAN 

Laks, grønnsaker og saus – alt i ei panne. Og hvilken saus! Den kraftige smaken av parmesan smaker aldeles nydelig til den milde laksen. En perfekt middag når du er i tidsklemma, men likevel vil servere noe lekkert. 

DU TRENGER (til 3 porsjoner):
500 g
 laksefilet
1/2 purreløk, i tynne staver
rødløk, i skiver
3-4 gulrøtter, i tynne staver
300 g crème fraîche
1 dl melk
100 g revet parmesan
Salt og pepper
Litt sitronsaft

LES OGSÅ: Hva er greia med sesamfrø og laks?

SLIK GJØR DU: 

1. Fres grønnsakene i litt smør/olje til løken er blank.

2. Hell over crème fraîche, melk og laks i mindre biter. La det småkoke 5-10 minutter under lokk til laksen begynner å bli gjennomstekt.

3. Ta deretter laksen ut av panna og tilsett revet parmesan. La sausen koke et par minutter og smak til med salt, pepper og eventuelt litt sitronsaft.

4. Ha laksen tilbake i panna, dryss over litt ekstra parmesan og grovkverna pepper, og server md ris, potetmos, pasta eller quinoa.


SMAKSTIPS: Om kun større barn og voksne skal spise tacogryten, kan du gjerne tilsette litt hvitløk og chili for å få mer styrke og ekstra smak. FOTO: Maria Bondeson

TACOGRYTE MED CHEDDAR

Taco hører jo gjerne til helgekosen for mange, men hvorfor ikke ha en hverdagsvariant også? Denne lager på under halvtimen, helt perfekt på en tirsdag!

Vil du ha god kontroll på saltinnholdet, kan du lage tacokrydderet selv, oppskriften finner du under. Men funker fint med ferdigkjøpt tacokrydder også. 

TIPS! Denne bønnestuingen kan erstatte kjøttdeig

DU TRENGER (TIL 3-4 porsjoner):
400
 kjøttdeig
1 løk
1 rød paprika
1 boks mais
1 boks hakkede tomater
2 dl kremfløte
3-4 ss seterrømme
1/2 dl revet engelsk cheddar

Hjemmelaget tacokrydder:
2 ts 
røkt paprikapulver
2 ts paprikapulver
1 ts tørket oregano
1/2 ts hvit pepper
1 ts havsalt/maldonsalt
1/2 ts cayennepepper
2 ts spisskummen
1 ts malt koriander
1-2 ts valgfri tørr søtning
1/2 ts hvitløkpulver
1/2 ts kanel

SLIK GJØR DU: 

1. Lag tacokrydderet først ved å male frøene i en morter eller lignende, og bland alt godt sammen. Oppbevares i et lufttett glass.

2. Start med å brune kjøttdeig i en litt dyp stekepanne.

3. Kutt grønnsaker i passe store biter og ha i stekepannen sammen med kjøttdeigen. Stek videre i noen minutter. Bland inn tacokrydder, knuste tomater, kremfløte og mais.

4. Kok i 10-15 minutter til den tykner litt. Blir det liten plass i pannen, ha det gjerne over i en kjele. Rør inn rømme og revet cheddar helt til slutt. 

5. Server gjerne med en salat og valgfri ris.