Iskrem med karamellsaus og nøtter som juledessert er bare nødt til å bli julas høydepunkt.

Iskrem med karamellsaus er juledesserten alle elsker!

Juledessert er det alltid plass til. Iskrem med hjemmelaget karamellsaus og nøtter er en verdig avslutning på kanskje årets beste måltid.

Det skal noe ekstra til for å kunne trone på dessertbordet i jula, og det er bare det beste som slipper igjennom nåløyet. Iskrem får definitivt pallplass!

Det er som regel nok å tenke på i jula, og en juledessert som er både enkel å lage og populær hos alle er selvsagt vinneren.

Om du sverger til helt hjemmelaget, kan du selvsagt bruke iskremmaskin og lage isen selv også, men ferdigkjøpt is gjør denne desserten virkelig lettlaget. 

🍨PRØV OGSÅ: To friske juledesserter som alle har plass til 🍨

Det lille ekstra

Alt blir bedre med litt krønsj! Til myk fløteis er det aldeles nydelig med hakkede nøtter som kontrast både i smak og konsistens. Du kan hakke nøtter og bruke dem som de er, men om du rister dem får de enda mer smak.

Har du nøtteallergikere i familien, må du selvsagt lage krønsjen med noe annet. Knust sjokolade (bruker du Non Stop får du litt farger også), knust marengs eller kjeks er også godt.

TIPS: Denne riskremen kan skape en ny tradisjon 😍


HERLIGHET: Salt karamellsaus smaker ekstra godt til søt is, da øker du bare saltmengden (se oppskrift nederst). 

Lett å lage karamellsaus

Karamellsaus kan du selvsagt også kjøpe ferdig, men det er verken vanskelig eller tidkrevende å lage den selv. Beregn ca. 20 minutter på å lage sausen, pluss tid til avkjøling. 

Hjemmelaget karamellsaus må oppbevares kaldt, og holder seg opptil to uker i kjøleskapet.

Når du først er i gang, kan du godt lage litt ekstra karamellsaus. Hjemmelaget karamellsaus er nemlig en super julegave å gi bort! Hell den over på glass og pynt med en sløyfe, så har du en velsmakende, hjemmelaget gave til noen som fortjener noe ekstra godt!

Karamellsaus kan du også bruke på kaker eller pannekaker, for eksempel.

😋LES OGSÅ: Slik lager du hjemmelagde karameller 😋


MYK IS: Husk å ta ut isen fra fryseren ca. 20 minutter før servering, så slipper du å hakke løs på den. 

ISKREM MED HJEMMELAGD KARAMELLSAUS OG RISTEDE NØTTER

DU TRENGER (til 4 personer): 
1
porsjon karamellsaus (se grunnoppskrift)
40 g hasselnøtter
40 g valnøtter
1 boks vaniljeis

SLIK GJØR DU:
1. Lag karamellsaus som beskrevet i grunnoppskriften.

2. Legg nøttene på et bakebrett og sett dem i ovnen på 180 ˚C i ca. 20 minutter. Gni av skallet fra hasselnøttene og grovhakk hasselnøtter og valnøtter.

3. Server vaniljeis med ristede nøtter og karamellsaus over. 

GRUNNOPPSKRIFT PÅ KARAMELLSAUS

DU TRENGER:
4 dl
sukker
2 ss vann
3 dl kremfløte
130 g smør i terninger
¼ ts salt

SLIK GJØR DU: 

1. Ha sukker og vann i ei gryte. Rør og kok opp. Ikke rør mer, men følg med.

2. Når sukkeret er blitt lyst brunt, tilsetter du fløte, litt av gangen under omrøring.

3. Etter cirka ti minutter, når fløten har tyknet, rører du inn smørterninger. Dryss over salt. Rør. Avkjøl.

Tips! Har du lyst til å lage salt karamellsaus, øker du saltmengden til 3 ts flaksalt i denne oppskriften.

Oppskrift: Helle Øder Valebrokk