Denne «italienske» burgeren vil få deg til å synge 'O sole mio

Denne «italienske» hamburgeren i ciabatta-brød med parmesanfries danker ut den klassiske burgeren med kinakål, gulost og ketsjup.

I disse sommertider, burde det ikke ta mange sommerdager til før du har gått lei av standardburgeren med kinakål, gulost og ketsjup. Da er denne «italienske» hamburgeren med parmesanfries er et kjærkomment alternativ.  

I hamburger finner du de mest populære ingrediensene Italia har å by på. Bare hør hva vi har å by på fra nederst til øverst: I bunn finner du en fantastisk parmesankrem, så den saftige burgeren toppet med mozzarella, og på toppen ruver en skikkelig smaksrik tomatsalat, fersk basilikum og tynne flak av parmesan. 

- Stikk i strid med norsk beskjedenhet erklærer jeg denne burgeren for en vinner. Rett og slett fantastisk god, jubler burgerens opphavskvinne Maria Bondeson som driver matbloggen Marias Salt og Søtt

Hun lover at den verken er komplisert eller tidkrevende å lage.

   > Dressingen som har fått «hele Oslo» burgerhekta

Gå for rustikke ciabatta-brød

I stedet for de vanlige (og litt kjedelige) hamburgerbrødene, foreslår vi rustikke ciabatta-brød, som kun trenger å varmes raskt i ovnen.

-Ved å bruke ciabatta får man litt mer konsistens i spiseopplevelsen. I tillegg gjør den herlige parmesankremen at denne burgeren skiller seg fra streite versjoner med «vanlig» hamburgerdressing, forklarer Bondeson.

   > Gyros med søtpotetfries kan konkurrere med tacoen

Enkle parmesan fries

Men det stopper ikke med selve burgeren. Den italienske burgeren må selvfølgelig serveres med parmesan-fries som er sprø utenpå, og myke inni – helt uten fritering.

Å strø parmesan over potetene er en befriende enkel måte å få friesene til å smake enda bedre. 

Alt du trenger å gjøre for å lage parmesan fries, er å skjære potetene i staver, tørke av fuktighet med kjøkkenpapir, gni inn olivenolje, drysse med parmesan og steke i ovnen. På godt under en halvtime er de klare til å nytes sammen med burgeren. 

Du kan lage din egen burger, men det enkleste er å kjøpe våre prisbelønte Coop Grill Perfekt hamburgere. :) 

   > Fransk baguettepizza er den ultimate EM-pizzaen

«Italiensk» hamburger med parmesanfries 

Foto: Maria V. Bondeson / Marias Salt og Søtt 

Dette trenger du (4 porsjoner): 

4 stk. Coop Grill perfekt burger
4 stk. små chiabattabrød
125 g mozzarella, skåret i skiver
Parmesan, til servering
Fersk basilikum, til servering
Ev. balsamicodressing, til servering 

Parmesanfries:

600 g poteter
1 ss olivenolje
3 ss revet Parmesan
Ev. godt salt, til servering 

Tomatsalat:

4 modne tomater, grovhakket
½ rødløk, skåret i halvmåner
En liten håndfull basilikumblader, hakket
Salt og pepper 

Parmesankrem:

2 dl crème fraîche
2 ss revet parmesan
1-2 ss sitronsaft
1 ts tørket oregano
Salt og pepper

Dette gjør du: 

1. Begynn med parmesanfriesene: Sett ovnen på 220°C (helst varmluft) og gjør klar et stekebrett med bakepapir. Skjær opp potetene i ca. 1 cm tykke skiver, og deretter i staver. Tørk all synlig fuktighet av potetstavene med kjøkkenpapir og legg dem så utover stekebrettet. Ringle over litt olivenolje og fordel oljen godt. Dryss revet parmesan utover, og stek parmesanfriesene i ca. 20-25 minutter, eller til de er myke inni og sprø utenpå. 

2. Tomatsalsa: Bland sammen hakket tomat, rødløk, basilikum og krydre med salt og pepper.

3. Parmesankrem: Ha crème fraîche i en skål og rør inn parmesan, sitronsaft og oregano. Smak til med salt og pepper.

4. Legg Coop Grill perfekt burgerne på grillen eller i stekepannen. Når du snur dem, legger du en mozzarellaskive eller to på den stekte siden mens kjøttet steker videre.

5. I mellomtiden deler du opp chiabattabrødene som et hamburgerbrød, og varmer dem litt på grillen, i stekepannen eller i ovnen.

6. Fordel parmesankremen på bunnene, og legg på det ferdigstekte burgerkjøttet med mozzarella. Topp med tomatsalsa, friske basilikumblader og parmesanflak. Ringle gjerne over litt balsamicodressing på toppen av herligheten, hvis du vil. Legg på den andre halvdelen av chiabattabrødet, og server burgerene med parmesanfries ved siden av.

 


Foto: Maria V. Bondeson / Marias Salt og Søtt 

Bruk høvel eller skreller  

Den enkleste måten å lage parmesanflak på, er å høvle osten med en potetskreller eller ostehøvel.

   > Denne wrapsen med BBQ-smak krever verken grilling, koking eller steking