Juksevariant av autentisk pasta bolognese på 15 minutter

Med disse syv ingrediensene kan du få smaken av autentisk pasta bolognese midt i en travel uke på kun 15 minutter (og vi tok tiden!).

Pasta bolognese er nok en av de mest populære rettene i verden. Den har sitt opphav fra Bologna i Italia, og enhver italiener har sin mening om hvilke ingredienser som med i en autentisk variant av retten.  

I følge matakademiet «Accademia Italiana della Cucina» sin offisielle oppskrift på pasta bolognese, skal en autentisk variant av retten inneholde oksekjøtt i små biter, pancetta (en type bacon), løk, gulrøtter, selleri, tomat, kjøttkraft, vin og eventuelt melk eller fløte, skriver dagbladet.no.  

Men hvem i huleste har egentlig tid til å lage en ekte, autentisk pasta bolognese midt i en hektisk hverdag? Det er nok ikke så mange, men de fleste har nok likevel lyst til å spise pasta bolognese i hverdagen.

Selv om ferdigvarer som pastasaus på glass kan løse hele problemet, er vi nok flere som synes en spaghetti bolognese laget kun av kjøttdeig, pasta og ferdig kjøttsaus verken er en spektakulær eller spesielt autentisk smaksopplevelse.

Men nå har vi testet en variant av retten som gir deg smaken av autentisk pasta bolognese på kun 15 minutter (og vi tok tiden!).

For å lage bolognese-sausen, tok vi utgangpunkt i ferdig pastasaus på glass – men pimpet opp kjøttsaus med syv enkle ingredienser som løftet retten fra medioker til magisk: gulrot, selleri, chili, hvitløk, fersk basilikum, parmesan og nykvernet pepper.  

Den vil kanskje ikke imponere verken italienere eller feinschmeckere, men for alle oss andre som lever i den virkelige verden er denne retten en sikker vinner.

Juksevarianten av autentisk spaghetti bolognese står ikke tilbake for originalen på smak, og knuser klassikeren ned i støvlene på tid. 

Kanskje du kan prøve oppskriften neste gang du har dårlig tid, men samtidig har lyst på en skikkelig smaksrik spaghetti bolognese?

Foto: Istock

Du trenger (4 porsjoner):

400 gram kjøttdeig eller karbonadedeig
1 glass Dolmio ekstra krydret pastasaus
4 porsjoner tagliatelle eller spaghetti
3 gulrøtter
3 stangselleri
2 hvitløksfedd
1 rød chili
Litt fersk basilikum
Litt parmesan
Masse nykvernet pepper

Slik gjør du:

1. Kok opp litt vann med salt, og hiv i spaghettien når vannet koker. 

2. Skrell gulrøttene, og hakk opp gulrøtter og stangselleri i tynne skiver.  Finhakk chili, hvitløk og litt frisk basilikum.

3. Stek og hakk kjøttdeigen i litt olje, og bland inn grønnsakene, chili og hvitløk når kjøttdeigen nesten er ferdig stekt.

4. La grønnsakene steke sammen med kjøttdeigen i et par minutter, og hell i pastasausen. La sausen putre noen minutter, og smak til masse nykvernet pepper. 

5. Sil vannet av spaghettien, og tilsett om ønskelig mer salt og eventuelt litt smør.

6. Legg spaghetti og kjøttsaus på tallerkenen, og dryss over revet parmesan og frisk basilikum.   

Foto: Istock

TIPS: Vil du lage retten enda raskere?

Ta tiden på deg selv mens du lager retten! Vi tok nemlig tiden når vi testet ut retten, og merket at lyden av en tikkende klokke fikk oss til å jobbe ekstra raskt.  

 

🍳Ombestemt deg og ikke lyst på pasta allikevel? Her finner du en haug av andre gode middagstips vi har samlet for deg