Julepølser med søtpotetmos og ketsjupdressing er en superrask rett å lage til en kjapp middag i travel førjulstid, eller som en favoritt til julebuffeten.

Julepølser med søtpotetmos kan bli familiefavoritten!

Om ikke ungene elsker all julematen, elsker de i hvert fall denne! Julepølse med søtpotetmos og ketchupdressing skaper høylytt skryt både på middagsbordet og til julebuffeten.

Alt skal være litt ekstra godt til jul, og det gjelder pølsene også! Julepølser finnes i utallige varianter, og før i tida hadde gjerne hver gård sin egen variant av julepølse som de selvsagt laget fra bunnen av. 

Nå går de fleste av oss i butikken etter pølse, og også her fins det mange varianter. Røkt, urøkt, fine eller grove  – her er det bare å prøve seg fram. Som oftest består julepølsene av svinekjøtt, men det fins også blandingspølser.

For eksempel er vestlandspølsa vossakorv en god blanding av får-, svin- og storfekjøtt, og den er både grov og saftig. 

🍠TIPS: Søtpoteten er hemmeligheten i kålrotstappa 🍠

Søtpotetmos gjør susen

Denne retten smaker godt uansett pølsevalg, det som virkelig gjør den til en ny klassiker er faktisk potetmosen! Vi har valgt å mose søtpoteter, siden det smaker ekstra godt med den sødmefylte, søte smaken til salte, kraftige pølser. Nydelig kombinasjon!


HINT AV KETCHUP: Ikke så mye ketchup å se, men den er der! Godt blandet med rømme og andre smaker blir det en perfekt pølsedressing.

Den perfekte pølsedressing

Ketchupdressing?! Kan det være noe godt, da? Ja, det er godt. En litt mer fancy måte å få ketchupen på pølsa enn vanlig, og litt mer fancy skal det jo være til jul.

👩‍🍳 LES OGSÅ: Kokkens beste tips for å lykkes med juletilbehøret 👩‍🍳

Nå består denne dressingen mest av rømme, du tilsetter bare 2 ss ketchup til 1 beger lettrømme, så verken ketchupsmaken eller fargen er veldig fremtredende. Dressingen får en lys og delikat farge, og med salte pølser, søt potetmos og syrlig dressing blir dette en pølsefest som er et julemåltid verdig. 

Julepølser med søtpotetmos har du ferdig på under halvtimen, og er en lettvint og god middag i julestria eller som en rett på julebuffeten. Det blir garantert spist opp!

PRØVE NOE NYTT?: Asiatisk ribbe er julas mest eksotiske smaksbombe


NAM: Julepølser stekt i ekte smør gir ekstra god smak. Det unner vi oss!

JULEPØLSE MED SØTPOTETMOS OG KETCHUP-DRESSING

DU TRENGER (til 4 personer):
Søtpotetmos:
800 g
 søtpoteter
2 ss smør
1 knivspiss malt muskat
Salt og pepper

Ketchupdressing:
1 boks lettrømme
2 ss ketchup
1 ts sitronsaft
3 dråper Tabasco
Salt og pepper

2 julepølser
2 ss solsikkeolje
2 ss smør

SLIK GJØR DU:

1. Søtpotetmos: Skrell søtpotetene og del dem i biter på ca. 3x3 cm.

2. Kok dem møre i lettsaltet vann. La vannet renne godt av og mos søtpotetene godt med smør i en blender. Tilsett muskat og smak til med salt og pepper.

3. Ketchupdressing: Bland rømme, ketchup og sitronsaft. Smak til med Tabasco og salt og pepper.

4. Del hver julepølse i seks biter. Stek i panne med olje til de er gylne. Tilsett smør mot slutten for ekstra god smak.

5. Server pølsesnabbene med dressing og søtpotetpuré.

Oppskrift: Helle Øder Valebrokk