Mild, nydelig og kremet avokadosuppe med krabbe er en utrolig forfriskende forrett som ser ekstra kul ut når du danderer med krabbeklørne.

Kald avokadosuppe med krabbe er ny forrett-favoritt

Dette er friske saker! Lysegrønn suppe med krabbeklør er en usedvanlig god måte å bruke både avokado og krabbe på.

Dette er ei suppe som ikke bare scorer på utseendet! Du kan faktisk krysse av på en rekke egenskaper som egner seg for et livslangt kjærlighetsforhold: mild, god smak, spennende, frisk og lett å like – for ikke å si elske.

Myk avokado, takk!

Mens frukt ellers helst skal være så fast i fisken som mulig, er det ikke tilfelle med avokado. De skal være myke og modne, det er da du får den milde, runde smaken som du vil ha i suppa. 

Smaken av umoden avokado er absolutt ikke det samme, så her må det klemmes litt før du kutter opp avokadoen. Jo mykere, jo bedre. 

PRØV OGSÅ: Blomkålsuppe med kamskjell og chorizo 😘


SUNNE KLØR: Krabbeklør er fulle av protein, og du får også i deg Omega-3. Sunne saker, altså.

Knekke krabbeklør

Får du kloa i krabbeklør, har du en liten knekkejobb å gjøre. Men det er ikke verre enn å knekke nøtter, og det er fort gjort. Nettopp nøtteknekker er et egnet redskap til å knekke skallet med. Knus skallet og plukk det vekk, slik at det hvite, fine kjøttet kommer fram.

OBS! Pass på å fjerne alle småbiter av skall, ikke noe særlig å få biter av skall i suppa!

Du kan også bruke en hammer til å knekke skallet, bare pass på å ikke slå for hardt slik at du skader kjøttet.

🦀DILLA PÅ KRABBE?: Prøv hjemmelaget sushi med krabbe 🦀

Best kald

Skal du flotte deg litt med flere retter, er avokadosuppe en ypperlig forrett som er enkel å lage.  Med imponerende krabbeklør og litt fargerikt stæsj er dette en forrett du virkelig kan være stolt av å sette foran nesa på gispende gjester.

Denne suppa bør imidlertid serveres kald. Vi prøvde å varme den opp også for å se om det funka, men nei, den kalde versjonen er definitivt best! Den varme suppa mistet litt av den gode avokadosmaken og ble syrligere.

Dette er ei utrolig frisk og god suppe, og hvis du lager mer enn én porsjon til hver, risikerer du at det blir liten plass igjen til hovedretten. Her kommer nemlig folk til å spise til det er tomt!

MIDDAGSTIPS: Krabbekaker med asiatisk vri


STÆSJET: Det gjør seg med litt farger! Chili og koriander ser lekker ut, og gir en smakspiff. 

Kald avokadosuppe med krabbeklør

DU TRENGER (til 4 personer):
8
krabbeklør
1 ss nøytral olje (solsikkeolje eller soyaolje)
1 finhakket løk
1 fedd hvitløk, finhakket
1 liter kyllingkraft
3 modne avokado
1 lime, saften
2 dl kremfløte
Salt og pepper
1/2 rød chili i skiver
Frisk koriander

Brød

SLIK GJØR DU: 

1. Hakk løk og hvitløk. Rens avokadoene. Ha alt over i en blender og kjør i gang! Har du ikke blender, går det fint med stavmikser. 

2. Spe med kyllingkraft og fløte. Smak til med salt, pepper og limesaft.

3. Sett suppa kaldt til du skal servere den.

4. Server med chiliringer, frisk koriander, krabbeklør og godt brød til. 

Oppskrift: Helle Øder Valebrokk