Kebab av lammeskav er kjempegod hverdagmiddag eller lunsj som du kan ha klar på få minutter. Med urtepesto og salat er det både sunt, smakfullt og godt.

Lag rask og god kebab til middag

Kebab til middag! Det er det nok mange som vil elske deg for. Bruker du skav av enten lam eller reinsdyr, er det kun minutter fra maten ligger i fryseren til den står på bordet.

Skav er tynne skiver av lår eller bog, og det er helt perfekt kjøtt å bruke til kebab. Og siden kebab er helt perfekt å spise når du skal ha en kjapp middag eller lunsj, har vi en perfekt match her!

Bruk det du har

Har du noen tortillalefser til overs fra fredagstacoen? Vips, så har du mandagskebab! Bruk de urtene du har, og lag en enkel pesto med stavmikser, det trenger ikke være mer komplisert enn det. 

Et lite tips er å sørge for å ha kjørvel i huset, det er en urt som smaker helt fantastisk til lam!

LES OGSÅ: Prøv noe nytt tilbehør til kjøttkakene


SMAKSKONTRAST: Frisk yoghurt naturell funker fint som dressing og står godt til smaken av lam. FOTO: Nussara Guldberg

Skav er hurtigmat med kvalitet

Det som er så bra med skav av både lam og reinsdyr, er at du ikke trenger å tenke på å ta ut kjøttet og tine det opp på forhånd. Nei, her snakker vi impulsmat så god som noen.

De tynne skivene av kjøtt kan du legge rett fra fryseren over i stekepanna, smak til med salt og pepper, og du har ferdigstekt kjøtt av prima kvalitet på få minutter. 

Skav er også ypperlig å bruke til hverdagsgryter. Det er altså veldig kjekt å ha for hånda, og du finner skav av både reindyr, lam og elg i frysedisken i butikken.

🐷 MIDDAGSTIPS: To kjappe og supergode middager med svinekjøtt 🐷

 
ANVENDELIG: De tynne kjøttskivene egner seg godt både til kebab eller wraps, i gryter eller på pizza. FOTO: Nussara Guldberg

Oppskrift på kebab 

DU TRENGER (TIL 4 PERSONER): 
2 pk
. lammeskav eller reinsdyrskav
1 ss smør eller olje til steking
1/2 ts salt
1/4 ts kvernet pepper

1 pk tortillalefser
1 pk ruccula
8 cherrytomater
1/2 rødløk
Yoghurt naturell til servering

Persille- og kjørvelpesto:
1 bunt
persille
1 bunt kjørvel
1/2 ts salt
2 ss revet parmesan
5 valnøtter
1/2 dl olivenolje

SLIK GJØR DU: 

1. Stek kjøttet med smør eller olje på middels høy varme i en panne. Skav trenger ikke å tines før steking og kan tilberedes rett fra frys. Stek til er kjøttet er gyllent i kantene.

2. Kjør urtene og andre ingrediensene i en stavmikser til en pesto og ha i en serveringsbolle.

3. Legg ruccula på en varm tortillalefse sammen med stekt lammeskav, tynne løkskiver og halve cherrytomater. Dryss pesto og naturell yoghurt over til slutt.

🐑GLAD I LAM?: 7 steg til fantastisk lammefrikassé 🐑