Kinesisk chilibiff til middag er en skikkelig smakseksplosjon som kan danke ut selv fredagstacoen. Prøv marinerte og friterte biffstrimler med sursøt saus.

Kinesisk chilibiff til middag kan få store følger ...

Hele familien kan nemlig bli så begeistra for den kinesiske middagsretten at til og med fredagstacoen lever farlig.

– Familien min er helt hekta på kinesisk chilibiff, særlig datteren min på to år, så hjemme hos oss erstatter dette fredagstacoen – lett! smiler matblogger Nussara Guldberg.

Det er lett å bli nysgjerrig når en middagsrett kan rykke opp på selveste fredagstronen! Men så bør det også være overkommelig å få raskt til etter ei slitsom uke... 

– Jo, kinesisk chilibiff er enkelt å lage, forsikrer Nussara.

– Det er en sikker vinner jeg stadig vender tilbake til når jeg og familien vil kose oss med god asiatisk mat, sier hun.

👌APROPOS FREDAGSKOS...: 3 tex mex-snacks som kan utkonkurrere chipsbollen! 👌


SMAKSEKSPLOSJON: For deg som er glad i det asiatiske kjøkkenet, er dette en innertier!

Ikke så rart. For hvem kan vel motstå biffstrimler marinert i masse aromatiske godsaker, som deretter friteres før de vendes i en deilig sursøt saus – rene smakseksplosjonen! 

– Å fritere er en mye mer spennende måte å tilberede biffkjøttet på. Resultatet er supergodt, sprøtt og saftig, og ved å dynke det i den sursøte sausen etterpå, får du fram den gode balansen mellom surt, søtt, salt og sterkt som kjennetegner all god asiatisk mat, forklarer matbloggeren.

Det er ikke uten grunn at chilibiff er en av de mest populære oppskriftene på Nussaras blogg! 

👇 Du finner Nussaras oppskrift på kinesisk chilibiff nederst i saken. 👇

KOSEMAT FOR HELE FAMILIEN

Det finnes mange varianter av kinesisk chilibiff. Nussara har her laget en familievennlig versjon som ikke er så sterk, men med masse god smak og et lite friskt kick fra fersk ingefær.

– Den inneholder riktignok finhakket rød chili, men den kan du gjerne servere ved siden av til de voksne som har lyst på litt hete, tipser hun.

Selv pleier hun å servere biffstrimlene med ris, eller i tortillalefser sammen med knasende salatblader.

🇲🇽 TIPS: Her er nok en utfordrer til fredagstacoen – nemlig fajitas! 🇲🇽


TILBEREDNING: Etter du har marianert kjøttet, blander du det godt med Maisenna før fritering.

SLIK FRITERER DU BIFFSTRIMLENE

For at kjøttet skal bli ordentlig smakfullt, er det viktig at du strimler biffen ca 1 cm tykt før du marinerer kjøttet i minst 20 minutter.

Å fritere høres kanskje skummelt ut for mange, men er ikke farlig om du gjør det på rett måte.

– Jeg pleier å bruke en jerngryte, ettersom den holder best på varmen. Denne bør aldri fylles mer enn halvfull, sånn at det ikke er fare for at oljen spruter eller koker over når du tilsetter maten. Pass og på å ha et lokk å dekke gryta med om oljen skulle ta fyr, tipser Nussara, som står bak bloggen Just Another Food Story.

Når du er klar til å fritere, varmer du oljen opp til 170 ˚C før biffstrimlene tilsettes.

– Friter bare litt om gangen så kjøttet ikke fester seg til hverandre eller oljen mister for mye temperatur. Da vil biffen bli kokt i stedet for stekt, tipser matbloggeren.

Biffstrimlene trenger maks to minutter før de er ferdige. La dem renne av på et kjøkkenpapir, så holder de seg skikkelig sprø og delikate.

Kos deg!

TIPS! Sticky teriyaki-kylling bør du også prøve ...


TILBEHØR: Ris passer selvsagt å servere til, eller tortillalefer er også godt. 

Oppskrift på kinesisk chilibiff

DU TRENGER (TIL 4 PORSJONER): 
500 g
mørbrad eller entrecôte
5 dl nøytral vegetabilsk olje, til fritering
20 g ingefær, finhakket
3 hvitløksfedd, finhakket
1 vårløk, finsnittet
1 chili, finhakket
8 toppede ss maisenna
1/2 ts sesamfrø
1 ss frisk koriander

Marinade:
2 ss
soyasaus
1 ss sesamolje
1/4 ts sukker 
1 egg, pisket

Saus:
4 ss
kinesisk svart eddik eller risvinseddik
3 ss honning
2 ss ketchup (aller helst Heinz)
1 ss søt soyasaus, gjerne Kecap manis (indonesisk soyasaus)

SLIK GJØR DU: 

1. Skjær biff i strimler, bland ingrediensene til marinadesaus sammen og hell marinaden over biffstrimlene i en bolle. La det stå i minimum 20 minutter.

2. Kutt opp alle grønnsakene mens kjøttet marineres.

3. Tilsett maisenna sammen med biffstrimlene og bland godt sammen. Kjøttet skal være godt dekket med mel.

4. Varm opp olje til mellom 170-180 ˚C, ta en liten håndfull biffstrimler om gangen og fres dem i 2 minutter, og rør biffstrimlene rundt i olje slik at de får en jevnere farge og steking. Legg kjøttet over på en tallerken dekket med kjøkkenpapir.

5. Bland ingrediensene til sausen i en kjele, gi den et oppkok og la den få koke i et par minutter.

6. Fres hvitløk, ingefær og chili i 1 ss olje, ha i stekte biffstrimler og bland godt, hell så over sausen og bland godt slik at alle biffstrimlene er godt dekket. Strø over sesamfrøene, og dryss over fersk koriander før servering.