Når du trenger noe å spise kjapt, kan du vel like godt lage en pizza? Her er en superenkel variant med crème fraîche og røkelaks. Klar på 20 minutter!

Kjapp og knallgod pizza med røkelaks

Det går fint an å spise favorittmaten, selv på de aller travleste dagene. Her er en spennende og superenkel variant, nemlig pizza med røkelaks og crème fraîche!

Du trenger ikke spise kjedelig mat selv om det er travelt. Bruk Xtra røkelaks du får kjøpt på Extra og lag enkel og billig mat med god smak.

Friskere og mer smakfull pizza enn dette skal du faktisk lete lenge etter!

RESTER?: Lag lapskaus av pinnekjøtt! 👌

Pizza med ferdigbunn

Her er det faktisk bare pizzabunnen som skal stekes, fyllet legger du på etterpå. Kjøper du en ferdig pizzabunn, skal den jo bare varmes opp. Så inn i ovnen med den, og imens finner du fram fyllet. Dette er en hvit pizza, altså med crème fraîche i stedet for tomatsaus.

Når pizzabunnen er ferdig, smører du over et lag crème fraîche, legger på noen skiver røkelaks, løkringer og strør kapers over. 


SMÅ OG HEFTIGE: Kapers smaker helt fantastisk sammen med milde, runde smaker. Det er de som virkelig setter piff på pizzaen!

Hva er egentlig kapers?

Kapers kan du selvsagt droppe om du ikke liker det, men disse små smaksbombene gjør faktisk pizzaen ekstra spennende. 

Kapers er blomsterknoppene til kapersplanten som vokser i middelhavslandene, og disse blir tørket i noen timer, og deretter lagt i eddik og salt – altså er det syltede kapers vi kjøper i butikken. 

Kapers har en ganske skarp og salt smak, og blir brukt mye i remulader, i salater og som garnityr til kjøtt- eller fiskeretter. De blir en fin smakskontrast til den syrlige smaken av crème fraîche og den milde fiskesmaken. Bare prøv!

TIPS! Julepølser med søtpotetmos kan bli familiefavoritten! 🍠

Barnevennlige pizzaer

Har du ferdige pizzabunner kan du selvsagt variere i det uendelige med ulike typer fyll etter hva du har i huset. En barnevennlig og minst like kjapp variant kan være ferdig pizzasaus, salami og revet ost. 

Har du pølserester kan det også funke ypperlig som pizzafyll til utålmodige unger som bør få i seg noe middagsmat før juleavslutninga. 

😋PRØV OGSÅ: Medisterkaker med asiatisk vri 😋

Rester etter fredagens tacomåltid kan bli en kjapp tacopizza. Bruk den lille resten med tacokjøttdeig, strø over revet ost og noen knuste tacoskjell eller tacochips på toppen. Populært!

Her oppskrift på røkelaksepizzaen:👇


MINIMALT MED KUTTING: Du trenger bare å skjære litt løk, ellers er det bare å legge resten rett på. Nesten ikke oppvask heller!

KJAPP PIZZA MED RØKELAKS, KAPERS OG LØKRINGER

Til: 4 personer
Tid: 20 min.

DU TRENGER: 
2
ferdigstekte pizzabunner
½ boks crème fraîche
8 skiver røkelaks
½ rødløk, skåret i tynne skiver
2 ss kapers
2 ss frisk dill

SLIK GJØR DU: 

1. Stek pizzabunnene som anvist på pakken.

2. Smør pizzabunnene med et lag crème fraîche, legg på røkelaksskiver og dryss over tynne løkskiver og kapers. Pynt med dill.

Oppskrift: Helle Øder Valebrokk