Krabbekaker med asiatisk vri – en verdensreise i god smak!

Siden krabbekaker har røtter i USA og tilbehøret er fra fjerne Østen, har du smaker fra hele verden på tallerkenen – og det på superkort tid.

Det er nå om høsten at krabbene er på sitt aller beste, så nå nytter det faktisk ikke med krabbefart om du vil sikre deg noe av denne delikatessen!

Krabbekaker er spesielt poppis i USA, og hvis du har vært i delstatene Maryland og Virginia er nok sjansene store for at en krabbekake har havnet på en tallerken nær deg.  

Krabbekaker inneholder vanligvis krabbekjøtt, majones, sennep, brødsmuler, egg og krydder. Altså en overkommelig ingrediensliste. Så kan du mikse og trikse med tilbehør etter smak og humør.

🦀LES OGSÅ: Blings med krabbesalat 🦀


DIPP: Med finhakket chili, riseddik og lime, er det spennende smaker i dippen. Fjerner du frø og det hvite inni chilien, blir det ikke så sterkt. 

Miks inn asiatiske smaker

Vi hadde lyst på en liten snei innom Asia på veien til tallerkenen, derfor har vi brukt Five Spice-krydder i krabbekakene for litt ekstra asiatisk smak.

Når vi først er i det asiatiske hjørnet av verden, smeller vi til med en dipp som også vil ha litt orientalske assossiasjoner. Med riseddik, chili og limesaft får du en passe småsterk dipp som smaker nydelig til det milde krabbekjøttet. 

TIPS! Hjemmelaget sushi med krabbe 🍣

I Extra-butikkene er det forøvrig et godt utvalg for deg som er glad i asiatiske smaker, så ta gjerne en ekstra kikk etter asiatiske krydder og sauser neste gang du er innom. Her er det bare å bruke fantasien og smake seg fram!

PRØV OGSÅ: Spagetti med hummer – hverdagsluksus 🍝

 
FARGERIKT MÅLTID: Knasende friske grønnsaker til gir et lett og godt måltid. 

Krabbekaker med asiatisk krydder

DU TRENGER (til 8 krabbekaker):

1 loff, gjerne daggammelt
2
ferdig renset krabbeskjell med hvitt krabbekjøtt
1 ts Dijon-sennep
1/3 ts Five Spice-krydder
1/2 ts salt
2 ss majones
2 sjalottløk, finhakket
1 egg
2 ss hakket persille
2 ss nøytral olje (som solsikkeolje eller soyaolje)

Dipp:
4 ss riseddik
1/2 ts finhakket chili
1 lime, saft
1 ts soyaolje
1/2 ts fiskesaus
1 ts sukker

2 gulrøtter
1 agurk
1 rød paprika
Hakket rød chili etter ønske

SLIK GJØR DU: 

1. Start med å lage panko-smuler: Sett ovnen på 180 grader. Del innmaten i loffen i grove biter og kjør alt til smuler i en food processor,  dette må gjøres i flere omganger. Ha smulene på et bakebrett og stek i ovnen i 6-8 minutter. Rør ofte, så det ikke brenner seg. Avkjøl.

2. Visp sammen sennep, krydder, majones og egg. Vend inn krabbekjøtt, sjalottløk og persille.

3. Tilsett halvparten av panko-smulene og form til kaker. Bruk lett hånd og form kakene på en skjærefjøl. Vend kakene i resten av pankoen og stek gylne i panna tilsatt litt olje. Bruk medium temperatur slik at kakene ikke brenner seg. Stek ca. 4 minutter på hver side.

4. Bland samme riseddik og sukker. Tilsett chili, lime, fiskesaus og olje.

5. Skjær grønnsakene i strimler. Server krabbekakene med grønnsakene og dipp.

Oppskrift: Helle Øder Valebrokk