Disse kransekake-cookiesene vil få deg til å bryte ut i salmesang

Disse seige og gode kransekake-cookiesene som er klare på halvtimen, er et aldri så lite julemirakel som du sent vil glemme.

Ikke rart juletiden blir stressende når man i tillegg til å vaske, rydde og kjøpe julegaver, skal lage syv slag julekaker. Da er det greit å ha noen triks opp i ermet. 

Kransekaken er kanskje den mest imponerende og flotte julekaken av de alle, med sin høyde og flotte dekorasjon. Av de samme grunneme er den nok også den mest avskrekkende for hobbykokker og -bakere å prøve seg på når datoen bikker medio desember.

Vi har laget en temmelig revolusjonerende variant av kransekaken som er ferdig på null komma niks - nemlig «kransecookies». Alt du behøver er en pakke kransekakemasse, litt sjokolade og melis, og en liten halvtime. Vi garanterer at disse seige og supergode cookies-ene kommer til å bli en ny favoritt på kakefatet!

Dette trenger du:

1 pakke kransekakemasse

Pynt:

1 plate kokesjokolade (100 gram)

100-150 gram melis

1 eggehvite

Litt sitron/vann

Slik gjør du:

1. Sett ovnen på 210 grader. 

2. Fjern plasten rundt kransekakemassen, og legg «pølsen» på et skjærebrett. Skjær den i skiver på cirka 0,5 cm.

Foto: Maria Tveiten Helgeby

3. Legg kransekakeskivene på et bakebrett dekket med bakepapir, og sett brettet inn i ovnen i 10 minutter. Pass på så de ikke blir svidde. Legg de til avkjøling på en bakerist.

Foto: Maria Tveiten Helgeby

4. Smelt sjokoladen enten over vannbad eller i en mikrobølgeovn.

5. Lag melisglasur ved å piske melis, én eggehvite og litt sitronsaft og/eller vann til den er tyktflytende, men rennende.

6. Legg et bakepapir under bakeristen de avkjølte cookies-ene ligger på for å unngå søl. Dypp en spiseskje i den smeltede sjokoladen, og la det renne av over cookies-ene i et tilfeldig mønster. Gjør det samme med melisglasuren.

Foto: Maria Tveiten Helgeby

7. La kjeksene stå til sjokoladen og glasuren stivner. Server og nyt!

Foto: Maria Tveiten Helgeby