Vegetarsandwich med hummus, avokado, reddik og spirer har alt du kan ønske deg av   gode smaker mellom to skiver brød. Med godt brød blir det super lunsj!

Lag en saftig og knasende vegetarsandwich

Her er en ny favoritt for deg som helst vil ha kjøttfritt: Vegetarsandwich med hummus, avokoado og reddik forsvinner i få jafser, så lag gjerne rikelig!

Helt siden britiske Lord Sandwich på 1700-tallet beordret tjeneren sin til å servere ham litt kjøtt dyttet inn mellom to skiver med brød, fordi han ikke ville avbryte kortspillet for å spise, har sandwichen vokst i popularitet.

Om den kortspillende lorden var den første til å spise på denne måten – med hendene, men uten å grise til fingrene – er nok ikke sikkert.

Men ettersom andre i den britiske overklassen begynte å be om å få «det samme som Sandwich», så lever i hvert fall lordens navn videre, og det med de mest fristende assossiasjoner.

🥪LES OGSÅ: Heftig sandwich til pikniken 🥪


LAG PÅ LAG: Kremaktig hummus, myk avokoado toppet med knasende reddik og spirer fulle av smak. Nam! FOTO: Nussara Guldberg

Bærbar mat

En typisk sandwich består ofte av salatblad, osteskiver og kjøtt av enten bacon eller ulike typer skinker lagt mellom to påsmurte brødskiver av majones eller sennep. Grunnen til at sandwichen er blitt så populær og utbredt, er nok at den er veldig praktisk – som en slags  «bærbar mat».

Dette er mat som er lett lage og enkel å ta med som skolemat, lunsj på jobb eller på piknik som en del av en matpakke, og kan serveres både som kald eller varm.

🧀 Aprops varm – her her ostesmørbrød til å dåne av! 🧀

Selv om kjøtt tradisjonelt har vært en viktig del av sandwichen, går det fint an å lage både fristende og mettende sandwicher uten kjøtt.

Her er en deilig vegetarsandwich med friske grønnsaker som er stappfull av vitaminer.

LES OGSÅ: Slik blir du helfrelst på hummus! 

Kilde: Wikipedia 

TILBEHØR: Lag nok hummusdipp, det som blir til overs har du i en skål og bruker som dipp til gulrotstenger, for eksempel: FOTO: Nussara Guldberg

Vegetarsandwich med hummus, avokado og reddik

DU TRENGER (TIL 2 PERSONER):

Hummus med gresk yoghurt:
1 boks
med kikerter
2 ss gresk yoghurt
1/2 ts salt
1/4 ts kvernet pepper
1/4 ts paprikapulver
1-2 ss sitronsaft
1 ss olivenolje

SLIK GJØR DU: 

1. Sil av laken og skyll kikertene i rennede kaldt vann.

2. Ha kikertene i en blender eller i en foodprossesor, og ha i resten av ingrediensene. Kjør foodprossesoren på fullt til blandingen får en fin og jevn tekstur, og dermed har du hummus!

Andre ingredienser:
4
brødskiver
1 avokado
2 reddik
Spirer
Evt. gulrot, agurk, eple eller blomkålbuketter som du kan spise ved siden av med hummusdipp

SLIK GJØR DU:  

1. Skyll reddikene lett i rennende vann, og skjær dem i tynne skiver.

2. Del avokadoen i to, fjern kjernen og skallet, og skjær i tynne skiver.

3. Smør hummus på alle fire brødskivene og legg avokado på to av brødskivene, sammen med reddiker og spirer. Legg deretter den andre brødskiva oppå, og del dem gjerne i to for å gjøre det enklere å spise.

3. Server med grønnsaker som f.eks. gulrot- eller agurkstaver, små blomkålbuketter eller eplebåter.