Lasagnesuppe er real trøstemat!

En suppe som smaker lasagne!? Nå snakker vi «trøstemat» til mørke høstkvelder!

– Lasagnesuppen er perfekt nå som høsten nærmer seg med stormskritt – varmende og syndig, frister oppskriftsutvikler Siv Melbye.

For henne er det beste med suppen den kraftige tomatsmaken – den er «sååå god», lover hun.

– Ettersom det er en suppe blir mange litt overrasket over at den smaker lasagne. Alle synes den er både utrolig smaksrik og innovativ, sier hun.  

Ideen til lasagnesuppen poppet opp i hodet hennes en dag hun skulle lage den tradisjonsrike ovnsbakte pastaretten.

– Jeg tenkte, her må det være en enklere måte å få frem de samme gode smakene, så jeg laget like gjerne alt i en gryte, og jeg må si smaken ble hakket bedre enn jeg hadde trodd, altså!

ENKEL Å LYKKES MED

Det viktigste for å lykkes med suppen er ifølge Siv å surre løken skikkelig blank slik at du får frem den deilige sødmefulle smaken i den.

– Det er naturligvis også en fordel med god kraft, og invester gjerne også i skikkelig gode, solmodne hermetikktomater. Her skal det mye til for at det skal gå galt, men husk at osten skal i til slutt, og den skal ikke røres inn i suppa, men bare fordeles, tipser matbloggeren.

Lasagnesuppe er klar på 45 minutter, men blir aller best om den får putre en ekstra stund.

Ettersom suppen nærmest lager seg selv og i tillegg produserer veldig lite oppvask er den praktisk å lage på en hverdag, lover Siv.

LES OGSÅ: Denne middagswrapsen krever kun litt hakking

VARIER GJERNE

Suppen minner en del om minestronesuppe, og i likhet med den tradisjonsrike restesuppen kan du også her bare tilsette det du måtte ha til overs av grønt.

– Jeg kan for eksempel anbefale aubergine eller squash. Test dessuten gjerne med ulike typer pasta, og om du liker det hot kan du smake til med litt kajenne – det vil gi et deilig kick.

Suppen toppes med en liten rømmeklatt eller crème fraîche.

-Og ikke glem å friske urter. Det løfter virkelig retten. Pent blir det og, smiler Siv,  som blogger om mat på Sensiblerie

LES OGSÅ: Dette er grekernes svar på lasagne

Siv Melbyes lasagnesuppe

Dette trenger du:

1 pakke karbonadedeig
Litt olje til steking
3-4 skiver italiensk pølse
1 gul løk
3 gulrøtter
1-2 fedd hvitløk
500 ml hakkede tomater
2 ss tomatpure
2-3 ss balsamicoeddik
1 ss sukker
1 liter kraft
2-3 dl pasta
1 beger ricotta
1 neve parmesan
200 g revet mozzarella eller vanlig hvitost 
friske urter, som oregano, basilikum og timian
salt og pepper

Slik gjør du:  

1. Grovhakk italiensk pølse, og brun pølsebitene sammen med karbonadedeigen. Ha dette over i en bolle når det er ferdig. Brun løken sammen med hakkede gulrøtter i samme gryte, og ha i kjøttet når løken er blank og mør. Salte og pepre litt. 

2. Ha i hvitløken og litt hakkede urter sammen med tomatpure, sukker og balsamicoeddik, og bland godt på middels varme. 

3. Ha i hakkede tomater og kraft, og la det hele putre på middels varme under lokk i ca 10 minutter før du har i pastaen. 

4. La suppa putre videre på middels til lav varme til pastaen er al dente (tiden som står på pakken til pastatypen du benytter).

5. Rett før servering har du i ricottaost, parmesan og revet ost. Topp med friske urter, og server med rømme eller crème fraîche, rundstykker, lefse eller flatbrød.