Lindas grove havrevafler er geniale i matpakka

-De holder seg gode og ferske i lang tid, lover matbloggeren.

Det er matpakketid igjen, og dermed umulig å ikke bli lei av brødskiver nå og da. Heldigvis har matblogger Linda Stuhaug løsningen: En fristende vaffel som både er supersunn og genial i matpakka ettersom den holder seg fersk så lenge.

- Havrevaflene kan du fint lage dagen i forveien. Så lenge de oppbevares i en brødpose eller matboks vil de fortsatt smake nydelig til lunsj, lover Linda

Ikke bare holder havrevaflene seg saftige og gode, de er dessuten nyttig mat – altså ikke en utskeielse, slik man skulle tro.

-De er både grove, naturlig proteinrike og mektige. Ergo kan de nytes til alle måltider, også frokost.

SE OGSÅ: Linda Stuhaugs geniale thai kyllingform

FORSVINNER FORT


Foto: Nussara Guldberg.

Linda pleier å lage havrevaflene hver gang hun har diverse meieriprodukter som burde spises opp innen kort tid. Med andre ord ganske ofte.

-Likevel forsvinner de alltid innen et døgn, smiler hun.

LES OGSÅ: Lærerens polarbrød er bankers i matpakka

UHYRE ENKLE Å LAGE

Havrevaflene lager du like enkelt som du lager vanlige vafler.


Foto: Nussara Guldberg.

- Det er bare å røre sammen røren, smøre vaffeljernet om nødvendig, og steke. Her kan ingenting gå galt, bekrefter Linda, som blogger om mat under eget navn her. 

Har du ikke havremel kan du enkelt male det selv. Bare putt havregryn i en mikser og la det stå til. 

LES OGSÅ: Lindas tacograteng er merkelig nok sunn 

LINDAS FAVORITT-TOPPINGER

Havrevaflene smaker nydelig med all slags pålegg. Dette er Lindas favoritter:

🏫 Pesto, spekeskinke, ruccola og paprika

🏫 Ost og skinke pluss litt grønt

🏫 Røkt laks

🏫 Cottage cheese og sukkerfritt syltetøy

Oppskrift på Linda Stuhaugs grove havrevafler


Foto: Nussara Guldberg.

Dette trenger du (8 havrevafler):

100 g havremel
50 g speltmel
150 g kesam
4 egg
1 ss smør, smeltet
2 ts bakepulver
1 ss flytende honning
1-1,5 dl melk
en stor klype salt

Slik gjør du:

1. Miks sammen alle ingrediensene til en jevn og klumpfri vaffelrøre.

2. Stek vaflene i smurt vaffeljern til de er gylne.

3. Server varme, lune eller kalde med det pålegget du ønsker! Vaflene kan fint oppbevares et par dager i en brødpose eller matboks. 

--> Se alle våre oppskrifter til skolestart!