Red curry liver opp hverdagsmiddagen! Kremet kylling med red curry lager du på bare 15 minutter.

Lindas kyllinggryte er klar på et kvarter

– Her er det neimen ikke mye som kan gå galt, sier matblogger Linda Stuhaug. Lag en smaksbombe med red curry – på bare et kvarter!

– Kremet kylling med red curry er supert å lage når jeg trenger en rask og enkel middag med masse smak, forteller sunnhetsblogger Linda Stuhaug.

Et drøyt kvarter er alt hun trenger for å trylle frem den asiatiskinspirerte hverdagsmiddagen – ofte uten å gå på butikken engang.

– Kokosmelk og red curry paste har jeg alltid i kjøleskapet, så varierer jeg resten av ingrediensene etter hva jeg har tilgjengelig. Det eneste jeg av og til må handle inn er kyllingfilet, forteller Linda.

Retten er for øvrig enkel å gjøre om til en vegetarvariant for de som er vegetarianere eller vil ha en kjøttfri middag. Det kan du for eksemel gjøre ved å erstatte kyllingfileten med bønner, sopp og paprika. 

LES OGSÅ: Slik lager du Toros populære «Bali kyllinggryte» fra bunnen av

🍛 Du finner Linda Stuhaugs oppskrift på kremet kylling med red curry nederst i saken. 👇


RÅVARER: Dette er faktisk alt du trenger! FOTO: Nussara Guldberg

SÅ ENKELT ER DET MED RED CURRY!

Alt du trenger å gjøre for å lage Lindas kyllingrett er å hakke opp råvarene, steke og putre – og vips, så er det middag.

– Enklere blir det ikke. Her er det neimen ikke mye som kan gå galt, bekrefter Linda.

Det eneste hun vil presisere, er å bruke ekte kokosmelk – ikke lettvarianter. Da kan du ende opp med vassen smak og konsistens, advarer hun. 🌴

LES OGSÅ: Slik lager du kyllingsuppe i ekspressfart!


KOKOSMELK: Kylling og kokosmelk trenger bare å putre i noen få minutter. FOTO: Nussara Guldberg

SUNN HVERDAGSMIDDAG

– Den magre kyllingfileten sammen med fettet i kokosmelken, grønnsakene og red curry paste gjør dette til en balansert, sunn og velsmakende hverdagsmiddag, mener sunnhetsbloggeren.

Hemmeligheten til den gode smaken ligger naturligvis i red curry paste – eller karripasta, som vi sier på norsk – som tilfører retten det den trenger av futt.

– Styrken justerer du ved å smake til med red curry paste, forteller Linda Stuhaug, som blogger driver bloggen med samme navn.

Hun anbefaler å servere den kremede kyllingretten med ris, poteter, potetmos eller potetbåter.  

– I tillegg er det godt med frisk salat, kokte eller dampede grønnsaker.

God, kjapp hverdagmiddag!

LES OGSÅ: Stroganoff kan bli sunn hverdagsmat på 1-2-3


NAM: Du kan ha alt slags tilbehør, men potetmos er jo veldig godt, da ... FOTO: Nussara Guldberg

Oppskrift på kremet kylling med red curry

DU TRENGER (TIL 2 PERSONER):

400-500 g kyllingfilet
200 g sopp
400-500 ml kokosmelk
2 ss red curry paste (smak til) 
Salt og pepper

Tilbehør: 
Frisk salat
Ris, evt. potetbåter, potetmos eller lignende

🛍️ Alt du trenger til å lage red curry finner du selvfølgelig hos Extra! 

SLIK GJØR DU: 
1. Stek kyllingfilet og sopp i biter. Tilsett en boks (vanlig) kokosmelk og red curry paste, smak til. La putre et par minutter til alt er kremet.

2. Hvor fyldig sausen blir, avhenger av kokosmelka du bruker. Er sausen litt tynn, kan du tilsette litt maisennajevning for å få mer fylde.

3. Server med kokt ris og en frisk salat. Jeg har laget denne kyllingretten flere ganger og servert med både potetbåter og potetmos i stedet for ris, som jeg synes er mye bedre.