Ingrediensen som gir ekstra fluffy amerikanske pannekaker

Disse amerikanske pannekakene er så luftige at du nærmest kan bruke dem som hodepute. Alt avhenger av én essensiell ingrediens.

Én av tingene som gjør amerikanske pannekaker så gode, er at de er høye, luftige og fluffy. Derfor er det lite som er mer nitrist enn å helle røren i stekepannen, bare for å se pannekakene synke sammen og bli en flat gummiaktig sak...

Da er det bra vi har en hemmelig ingrediens som garantert kommer til å gjøre dine amerikanske pannekaker like luftige som en franskmanns soufflé.

   > Cloud bread er lavkarbobrødet du lager av tre ingredienser

Syre og natron

Disse amerikanske pannekakene blir rett og slett ikke det samme uten kefir. Ja, meieriproduktet du sannsynligvis forbinder med besteforeldrene dine er det du absolutt MÅ ha for at disse pannekakene skal bli superluftige.

Grunnen er at natron behøver syre for å kickstarte svelleprosessen, skriver Serious Eats. Kefir er som kjent syrnet melk, og fungerer derfor som en «svellekatalysator». Dermed blir pannekakene fulle av fine små luftbobler som gjør dem ekstra fluffy og gode.

   > Ingrediensen som alltid har manglet i sjokoladekaken din

Frisk smak

Amerikanske pannekaker er den perfekte helgefrokosten, og hvis du blander inn friske blåbær i røren blir de ekstra saftige og akkurat så syrlige at de ikke blir overveldende på morgenkvisten. 

>   Frokostpizza med egg og bacon er faktisk en ting

Vi har valgt å toppe pannekakene med smør og sirup, men du kan vel så gjerne spise dem au naturel, med en dæsj vaniljekesam på toppen, med smør og brunost eller gå «all in» med bacon til. 

Amerikanske blåbærpannekaker 

Dette trenger du (12 stk.):

3,5 dl + 1 ts hvetemel
2 ts bakepulver
½ ts natron
1 ss sukker
1 klype salt
3,5 dl kefir
1 egg
2 ss smør
2 dl blåbær, friske

Smør, til steking

Slik gjør du:

1. Smelt smøret, og la stå slik at det blir avkjølt.

2. Bland alle de tørre ingrediensene (utenom blåbærene) i en bolle. Bland sammen egg, kefir og smeltet smør i en annen bolle.

3. Hell det våte i det tørre, og bland forsiktig med en visp. Her er det viktig å ikke vispe for intenst, for da kan du ende opp med tunge og flate pannekaker. La det heller være noen melklumper igjen – de gjør faktisk bare godt! 

4. Dryss 1 ts hvetemel over blåbærene, og vend de rundt slik at de får et tynt lag mel på alle sider. Dette er for å unngå at bærene synker til bunnen av røren. Vend blåbærene forsiktig inn i røren, og la stå og svelle i 10 minutter.

5. Smelt litt smør i en stekepanne. Bruk en iskremskje til å «grave ut» røre. Det er plass til cirka tre pannekaker i en stor stekepanne. Stek på middels varme til de begynner å boble på oversiden. Snu rundt, og stek en liten stund til. Legg på en bakerist, og fortsett til all røren er brukt opp. Serveres lune med smør og sirup.