Ingen vet hvorfor disse luftige hornene er så populære

Er du eller barna lei av brødskiver i matpakken og til frokost, bør du fylle fryseren med matbloggeren Idéfull sine legendariske luftige horn – som har røtter helt tilbake til 1976.

Vi kjenner nok alle – både barn og voksne – til følelsen av å være lei av brød til frokost og i matpakken. Disse luftige hornene kan bety slutten på «den onde brødsirkelen» du eventuelt har viklet deg inn i.   

Oppskriften er det Tove Holter fra matbloggen Idéfull som står bak, og den er en av matbloggens aller mest populære – og ikke minst med lengst historie. 

LES OGSÅ: Tips til spennende matpakker

Fra syttitallet

Den populære oppskriften har gått i arv, og matbloggeren husker godt de ferske hornene hun fikk servert som barn. At oppskriften nå har blitt en av bloggerens mest populære, er noe Holters mor setter stor pris på.

- Det er artig at min gode gamle oppskrift fra 1976, dog med litt forandring, er blitt så populær, skriver moren i en kommentar på bloggen.

Matbloggeren har ikke svaret på hvorfor oppskriften har blitt så populær. Det er ifølge henne ikke noe spesielt med oppskriften, og du behøver ingen hemmelige triks for å få dem til.

- Jeg gjør bare akkurat som det står i oppskriften, og resultatet er like bra hver gang, forteller Holter.

Kanskje er det nettopp det «idiotsikre» ved oppskriften som har gjort familieoppskriften så populær – i førti lange år? 

   > Tobarnsmorens grove horn er genial etter skoletid-mat

Allsidig

Vil du helst slippe å smøre pålegg på hornene på morgenkvisten, kan du fylle hornene under baking. Du kan for eksempel ha i ost og skinke, eller bacon og spinat, før de rulles sammen og stekes.

Som en bonus egner hornene seg godt for frysing, og kan derfor lages i store porsjoner. Lag en stor porsjon mens du er igang, så har du til matpakker og frokoster i lang tid fremover! I tillegg kan du også bruke oppskriften til hamburgerbrød, rundstykker og små rivebrød.

For å gjøre hornene ekstra luftige, bruker Holter «Luftigere bakst» fra Idun. Har du ikke dette tilgjengelig, blir de luftige nok uten også. Bare husk at melken må være passe lunken for å få full effekt fra tørrgjæren. 

   > Youghurtkjeks er snacksen barna drømmer om å få i matpakken

Perfekt i matpakken

Matbloggeren baker hornene ofte, og kan fortelle at de har blitt en stor favoritt i familien. Hornene er geniale å sende med barna i matpakken.

- Det er viktig at ungene får noe de liker til lunsj, og jeg lager aldri noe jeg ikke kunne tenke meg å spise selv, sier Holter.

Hun fortsetter:

- God mat gir så mye glede og det er hyggelig å kunne gjøre barna glade.

Sjekk ut hvordan du lager luftige horn à la matbloggen Idéfull under:


Foto: Tove Holter/Idéfull

Luftige horn (16 stykker)

Du trenger:

750 g mel
1 ts salt
1 ss sukker
1 pk tørrgjær
1 ss Luftigere Bakst fra Idun (kan sløyfes for de blir luftige uten dette også)
100 g smeltet smør
4 dl lunken melk
2 egg

1 egg, til pensling
Valmuefrø. topping

Slik gjør du:

1. Sett ovnen på 210 grader.

2. Bland det tørre først, og tilsett så det smeltede smøret, den lunkne melken og to egg. Kna godt, og sett til heving i cirka 45 minutter under plastfolie på et lunt sted.

3. Del den ferdighevede deigen i to, og kjevle dem ut i to store sirkler. Del deretter sirklene i 8 trekanter (som en pizza), og rull dem sammen - ytterst til innerst slik at spissen havner på utsiden.

4. Legg hornene på en stekeplate dekket med bakepapir, og etterhev i 30 minutter. Penslet dem med et sammenvispet egg, strø på valmuefrø, og stek midt i ovnene i cirka 14 minutter.

   > Ingrediensen som alltid har manglet i sjokoladekaken din