Medisterkaker med asiatisk vri er en frisk avveksling til den tradisjonelle julematen! Prøv medisterkaker med teriyakisaus, vårløk, chili og agurksalat.

La eksotiske medisterkaker bli en ny hit!

Medisterkaker med asiatisk vri er et herlig friskt pust i all den helnorske julematen. Disse kan fort bli en ny hverdagsfavoritt i den hektiske førjulstiden.

Medisterkaker bare MÅ stå på bordet hos mange av oss i jula, og de går ofte hånd i hånd med juleribba.

Men i de hektiske ukene før jul er medisterkaker også en perfekt hverdagsmiddag. Du får kjøpt ferdigstekte medisterkaker hos Extra, som gjør det ekstra enkelt å lage god mat på kort tid. 

Asiatiske medisterkaker blir fort den nye favoritten som både voksne og barn!

Dette er ikke noe hokus pokus, du har retten på bordet innen en halvtime. 

🍲GLAD I ASIATISK?: Prøv asiatisk nudelsalat med peanøttkrem🍲


JULEMAT: Det går fint an å leke med tradisjonene, hvorfor ikke servere medisterkaker med litt ekstra krutt?

Sausen som går til det meste

Teriyakisaus er den japanske sausen som går til nesten alt. Den er både salt, søt og syrlig – og litt spicy. Bruk den på fisk, skalldyr, hvitt kjøtt, rødt kjøtt, grønnsaker, egentlig skal det godt gjøres å finne noe den ikke passer til. (Ok, den kan godt ligge unna riskremen...!)

Også til den runde, gode medisterkakesmaken smaker teriyakisaus ypperlig. Med litt hakkede peanøtter og vårløk, nærmer vi oss Asia med stormskritt. 

🍠NY JULEFAVORITT: Julepølser med søtpotetmos 🍠

Frisk opp med agurksalat

Så skal jo hele herligheten friskes opp med noe grønt, selvsagt. Den enkleste salaten å lage må vel være agurksalat! Du trenger bare eddik, sukker, vann og agurk – og gjerne en ostehøvel til å høvle tynne, fine agurkskiver med.

Du kan også gjøre det litt ekstra fancy og høvle agurken på langs, så det blir lange strimler som du kveiler sammen. 

Så husk å sette ekstra medisterkaker på handlelista, disse går ned på høykant når de først står på bordet!

👉GI RIBBA EN OMGANG OGSÅ!: Asiatisk ribbe er julas mest eksotiske smaksbombe👈


PYNT: Peanøtter, vårløk og litt chili gjør nytte både som pynt og ekstra smak. Fjern chilifrøene om du ikke liker det sterkt!

MEDISTERKAKER MED ASIATISK VRI

DU TRENGER (til 4 personer):
2 boil-in-bag-jasminris
2 ss sesamfrø

Agurksalat:
1
agurk
2 ss eddik (7 %)
1 ss sukker
1 dl kaldt vann

Medisterkaker:
600-800 g
medisterkaker
1 ss solsikkeolje eller annen nøytral olje
6-8 ss teriyakisaus

Pynt:
2
vårløk, snittet
40 g peanøtter, grovhakket
Chili til pynt 🔥

SLIK GJØR DU:

1. Kok risen som anvist på pakken. Dryss sesamfrø over risen når den er ferdig.

2. Agurksalat: Skjær agurken i skiver med et rivjern eller en ostehøvel.

3. I en skål rører du sammen eddik og sukker, til sukkeret løser seg opp.  Tilsett vann.

4. Legg agurkskivene i bollen og vend godt. La bollen stå på kjøkkenbenken til maten er klar.

5. Medisterkaker: Varm en panne og ha i olje og medisterkakene, og stek dem på medium varme til de er gjennomvarme og har fått litt farge. Senk temperaturen litt.

6. Tilsett teriyakisaus og vend medisterkakene godt i sausen slik at sausen klistrer seg til kakene.

7. Skjær vårløk i skiver og hakk peanøttene. Server medisterkakene med ris og agurksalat. Dryss peanøtter og vårløk over medisterkakene.

Oppskrift: Helle Øder Valebrokk