Nudelsalat med Grill Perfekt Ribbe og asiatisk dressing.

Nudelsalat gir både grillmaten og selvtilliten et boost

Få litt asiatisk sus over grillmaten! Nudelsalat er gull – både til kjøtt og fisk. Og for selvtilliten også, for det er nemlig kjempeenkelt å lage.

Et sommermåltid bør jo helst være lett å lage og føles lett i magen. Noen ganger kan et grillmiddager bli litt tunge, så hvorfor ikke smelle til med en nudelsalat som passer til – ja, nær sagt alt av grillmat?

TIPS! Grillsjefen forteller deg hvordan du griller fisk 👨‍🍳🐟

Nudelsalat med asiatisk smak

Med en pakke risnudler som utgangspunkt, kan du variere i det uendelige. Vi har valgt en lett dressing med friske asiatiske smaker fra fersk ingefær og limesaft. Selv om du ikke er ute og reiser, er det ikke noe i veien for at smaksløkene dine kan ta seg en tur et eksotisk sted!

Nudelsalat kan du servere enten som sidesalat eller sammen med grillmat, slik at det utgjør hovedmåltidet. Vi har laget en variant med tilbehør som passer til laks, og en som passer til ribbe. Dressingen passer like godt til begge to. 

God fornøyelse!

LES OGSÅ: 5 enkle sauser og dressinger til grillmaten

Nudelsalat med Grill Perfekt Ribbe


FARGERIKT: Det er ikke utseendet som er det viktigste, men det er jo fristende med glade farger på tallerkenen! FOTO: Nussara Guldberg

DU TRENGER: (til 2 store porsjoner):
1 pk
Grill Perfekt Ribbe
1 pk risnudler
1 ss olje
1/2 agurk
aprikos
1/2 gulrot
1 vårløk
2 reddiker
1 fersk rød chili

SLIK GJØR DU: 

1. Kok risnudler i 3-4 min (etter anvisning på pakken). Sil av vannet og skyll med kaldt vann. Ha i ca. 1 ss olje over nudlene og bland godt, slik at de ikke fester seg fast i hverandre og blir til en stor klump.

2. Skrell agurken, fjern kjernen med frøene med en teskje og kutt agurken i store skiver. Skrell og riv gulroten. Kutt reddikene i tynne skiver. Finsnitt vårløken. Del aprikosene i to og skjær dem i båter. Finhakk chili.

3. Legg alle grønnsakene og aprikosbitene i en stor salatbolle sammen med ferdigkokte risnudler og bland sammen.

4. Grill kjøttet på høy varme til det er sprøtt og gyllent i kantene, og kutt ribben opp i biter. Server nuddelsalaten med grillede ribbebiter, finhakket chili og dryss dressingen over etter smak.

Nudelsalat med Grill Perfekt Laks


GOD LAKS: Med litt cashewnøtter som ekstra krønsj og alle de gode smakene sammen, kan det bli kort mellom laksemiddagene framover ... FOTO: Nussara Guldberg

DU TRENGER (til 2 store porsjoner):
1 pk
Grill Perfekt Laks
1 pk risnudler
1 ss olje
1 eple
1 radicchio rosso-salat
1 dl cashewnøtter 
1 fersk rød chili
1-2 ss grovhakket fersk koriander

 SLIK GJØR DU: 

1. Kok risnudler i 3-4 min (etter anvisning på pakken). Sil av vannet og skyll med kaldt vann. Ha i ca. 1 ss olje over nudler og bland godt, slik at nudlene ikke fester seg fast i hverandre og blir til en stor klump.

2. Begynn med å forberede grønnsakene og frukten. Kutt radicchio rosso-salaten i strimler, skjær eplet i tynne skiver og finhakk fersk chili.

3. Bland den kuttede salaten, epleskivene og cashewnøtter sammen i en stor salatbolle sammen med ferdigkokte risnudler.

4. Grill laksen på semihøy varme til gjennomstekt og gyllen i kantene. Server nudelsalaten med grillede lakseskiver og dryss finhakket chili, fersk koriander og dressingen over etter smak.

LES OGSÅ: 4 ting du må huske når du mekker grillspyd

Asiatisk dressing til nudelsalater:

DU TRENGER:  
1 fedd hvitløk
1 ts revet fersk ingefær
1 lime, saft og skall
1 ss fiskesaus
2 ss soyasaus
1 ts honning
1 ts sesamolje
1/4 ts kvernet svart pepper

SLIK GJØR DU: 

1. Fjern skallet på hvitløk og ingefær, og riv dem over i en liten skål sammen med skall fra 1/2 lime.

2. Ha i ferskpresset limesaft, fiskesaus, soyasaus, honning og sesamolje, og rør rundt til til en jevn og fin dressing.