Kremet fiskesuppe med laks, torsk og grønnsaker går raskt å lage, og den er både mild, god og mettende. Her er oppskriften.

Om en halvtime kan du ha denne fiskesuppa klar

Det skulle ikke forundre oss om unger som ellers rynker på nesa av fisk og grønnsaker setter til livs hele gryta av fiskesuppe. Rask å lage er den også!

Hvis du har barn som er store nok, kan du faktisk sette dem i sving. Lag et lite samlebånd, en kan vaske grønnsaker, den neste kan kutte – lag så mange kuttestasjoner som du har folk tilgjengelig. 

Men selv om du må lage alt sjøl, så går det fort å få denne suppa på bordet, altså.

🐔PRØV OGSÅ: Hønsesuppe med asiatiske smaker 🐔

Fiskesuppe med forskjellig sjømat

Vi har valgt å lage fiskesuppe med laks- og torskefilet, men du kan selvsagt bruke andre fiskesorter også. Steinbit, sei eller kveite kan du fint bruke i suppa.


TA VARE PÅ FISKEN: Husk at fisken skal legges i suppa i noen minutter på slutten, og da skal den trekke – ikke koke. FOTO: Nussara Guldberg

Reker og blåskjell kan du fint ha i suppa, og disse skal bare legges i suppa helt på slutten. Reker skal ikke kokes, da blir de seige! Fiskeboller er også et lettvint og godt alternativ å ha i suppa.

🌮GLAD I  FISK? Prøv fisketaco! 🌮

Få riktig konsistens

Fortvil ikke om du synes suppa blir for tynn! Har du maisenna i skapet, fikser du det kjapt. Bare rør ut litt maisenna (prøv 1-2 ts i 0,5 dl kaldt vann), og ha i suppa mens du rører godt. 

Og vil du toppe suppa med litt sprøstekt bacon eller chorizo, blir det ekstra godt ...

🐑KJAPP MIDDAG? Slik lager du familievennlig lammegryte i en fei 🐑


ALTERNATIV: Vi har brukt kremfløte i suppa, men du kan også bruke matfløte eller lett crème fraîche for en litt lettere suppe.  FOTO: Nussara Guldberg

Oppskrift på rask fiskesuppe

DU TRENGER (til 4-5 personer):

1/3 sellerirot, skrelt og kuttet i små biter
2-3 gulrøtter, skrelt og kuttet i skiver, staver eller revet
1 purre, delt i to på langs, vasket og kuttet i skiver
1 l kraft eller buljong
2 dl kremfløte
2 dl melk
2 ss hvetemel
400 g laksefilet, skjæres i biter
400 g torskefilet, skjæres i biter
1 ts salt
1/2 ts pepper
Fersk gressløk

SLIK GJØR DU:

1. Kutt grønnsakene i tynne skiver eller i små staver. Ha i kraften og fløten med grønnsakene i ei stor gryte og kok forsiktig opp. Skru deretter ned varmen.

2. Rør melet ut i den kalde melken med en visp for å unngå klumper, og rør jevningen ut i gryta mens du rører.

3. Skru opp varmen igjen og la suppa småputre i ca. 5-10 minutter, evt. til suppa tykner under om røring.

4. Ha i lakse- og torskebiter i suppa og la fisken trekke i ca. 5 minutter til. Smak til med salt og pepper, og dryss over fersk finhakket gressløk.