Soppsuppe som er fyldig og kremet, men laget helt uten fløte? Det går fint an! Her er  oppskriften på soppsuppe med mange spennende toppinger.

Om en halvtime kan du ha denne soppsuppa på bordet

Fyldig, mild og kremet soppsuppe – og det uten en eneste dråpe fløte, faktisk!

– Soppsuppa er superenkel å lage og smaker bare helt himmelsk. Den har en mild soppsmak og kremet konsistens til tross for at den ikke inneholder en dråpe fløte, smiler matblogger Renate Schjolden.

Mulig noen klør seg litt i hodet nå. En kremet suppe bør vel ha fløte i seg? Eller?

Nei, absolutt ikke. Det fins nemlig en annen ingrediens som gjør suppa mild og fyldig.

Renates triks er å bruke potet som jevner! 🥔

– Når du kjører suppa glatt med stavmikser eller blender, sørger poteten for kremet konsistens uten fløten, som ofte overdøver og toner ned det meste av den gode soppsmaken.

🍜 EN ANNEN SUPPESUKSESS: Minestrone er suppa som faktisk har alt

KNALLSUKSESS

Renate forteller at både voksne og barn elsker soppsuppa hennes, enten den serveres som sunn hverdagsmiddag eller fancy forrett i et høstselskap.

– Den milde og fine smaken faller til og med i smak hos de som egentlig ikke liker sopp. Det mange ikke synes er godt er nemlig den svampaktige konsistensen, og den forsvinner jo når du kjører suppa glatt, forklarer soppentusiasten.


VARIER SOPPEN: Du kan bruke ulike typer sopp til suppa, prøv deg fram med hvilke du liker best. 

SOPP AV ALLE SLAG

I Renates soppsuppe kan du bruke all slags sopp, enten du har plukket selv eller kjøpt på butikken.

Bare husk å være forsiktig med sopp du har plukket selv. På soppkontroll.no kan du finne ut om soppen er spiselig, det er viktig å være helt sikker!

– Smaken vil naturligvis variere noe etter type sopp du bruker. Kantarell og steinsopp smaker mye mer enn sjampinjong og østerssopp.

Du kan også bruke fryst, tørket eller hermetisert sopp – det vil smake like godt, garanterer matbloggeren.

Sopp du plukker bør bare børstes lett ren for jord og smuss, mens sopp du kjøper i butikken kan brukes som den er.

🐔 UTÅLMODIG?: Slik lager du kyllingsuppe i ekspressfart

RENATES KREMEDE SOPPSUPPE PÅ HALVTIMES

DU TRENGER (4 personer):

250 g sopp
2 hvitløksfedd
3 sjalottløk
3 poteter
1,5 l ferdig utblandet hønsebuljong (1,5 liter kokende vann + 3 buljongterninger)
Olivenolje
Salt
Pepper
Chiliflak
Frisk timian

STEG 1: KUTT OPP INGREDIENSENE

Skjær sjalottløk og hvitløk i tynne skiver. Skrell potetene og skjær i mindre biter. Børst soppen ren, og kutt i skiver. 

STEG 2: FRES

Ha olivenolje i en kjele og fres hvitløk, løk og sopp i noen minutter.

STEG 3: KOK MØRT

Tilsett poteter og hønsebuljong. Legg på lokk og la småkoke i ca. 15 minutter, eller til potetene er møre.

STEG 4: KJØR GLATT

Trekk til side og kjør glatt med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.

STEG 5: SERVER – OG NYT!


FOTO: NUSSARA GULDBERG

Ved servering strør du chiliflak og frisk timian over.

NÅR DU TRENGER NOE EKSTRA: Lasagnesuppe er real trøstemat

SPENNENDE TOPPING

– Chiliflakene får smaksløkene til å våkne, men jeg passer på å ikke bruke så mye at de «ville» smakene kamufleres. I tillegg topper jeg gjerne med sprøstekt bacon og frisk timian. Tørket sopp er også flott å knuse og strø over, tipser matbloggeren.

Andre toppingtips: strimlet spekeskinke, spicy chorizo, revet parmesan, havsalt med røkt smak, en rømmeklatt, flak av tørkede rotgrønnsaker eller salt potetgull.

Godt brød og smør til funker alltid, eller prøv Renates breadsticks som du finner oppskriften til på bloggen hennes Snikgjest.  

Suppa kan fryses ned og varmes opp igjen på travle dager, så lag gjerne litervis!