Panna cotta er silkemyk med mild vaniljesmak, og sammen med frisk magosaus er den perfekt til påsken. Bare se hvor enkelt du lager panna cotta til mange!

Panna cotta med mangosaus er årets påskedessert

Vi snakker vaniljepudding smooth som silkesnø med en saus gul som påskekyllinger – kan det bli mer påske enn panna cotta, egentlig? Vi i Extra har fått bloggerens favoritt-påske-oppskrift.

– I tillegg er dette en av de enkleste dessertene du kan lage. Det passer jo ypperlig i påsken når du kanskje heller vil bruke tida på familie, ski og andre aktiviteter, sier matblogger Kjersti Jørgensen Sandnes.

👇 Du finner Kjersti sin oppskrift på panna cotta med mangosaus nederst i saken. 👇

ENKEL Å FÅ PERFEKT

Panna cotta er virkelig utrolig enkel å lykkes med. Bare kok opp fløte, sukker og vaniljestang, rør inn gelatinplatene, avkjøl og bland til slutt inn kulturmelken. Så er det bare å helle røren i porsjonsformer og sette kaldt.

– Det eneste som kan gå galt er at kulturmelken skiller seg, men det er enkelt å unngå. Bare vær nøye med at fløten er avkjølt til lunken før den tilsettes, så vil det ikke være noe problem, garanterer Kjersti.

Hun bruker kulturmelk i panna cottaen fordi den tilfører en herlig syrlig smak så puddingen ikke blir for søt og mektig. Og toppet med den lekre mangosausen, blir dette en frisk og god avslutning på ethvert måltid.

😛 TIPS: Verdens beste rullekake: Budapestrullen!


FRISK: Det viktigste er smaken, men det er en liten bonus med knallgul saus i påsken også, da. 

LETT Å LAGE TIL MANGE

Panna cotta er også optimal om du skal servere dessert til mange i påsken.

– Det er bare å doble eller triple oppskriften. Tidsbruken er omtrent den samme. Maks 15 minutter, men husk å sette av tid til avkjøling, påpeker matbloggeren.

LA STIVNE I FIRE TIMER

Det er nemlig viktig at puddingen får stå kjølig og stivne i minst fire timer for å få rett konsistens.

– Er du på hytta kan du jo lage desserten om morgenen før du drar på tur, så er den klar når du kommer hjem, sier panna cotta-entusiasten.

Panna cottaene kan også lages flere dager i forveien om du heller vil det, så lenge du oppbevarer de kaldt og godt tildekket.

TIPS: Her er kaka for deg som elsker både brownies og ostekake! 😇

DEILIG SAUS TIL PANNA COTTA

Mangosausen er om mulig enda enklere å lage enn puddingen. Her trengs det bare å koke sammen en sukkerlake og kjøre den sammen med mango i biter, så har du den lekreste saus.

Mangosausen kan du naturligvis bytte ut med alle slags frukt- og bærsauser.

– Prøv gjerne også med friske frukter eller bær. Pasjonsfrukt er spesielt nydelig til, den har jo også den flotte gulfargen som passer ekstra godt i påsken, tipser Kjersti som driver matbloggen MinMatgaleVerden .

🍓 TIPS! Desserten for deg som trenger sommer NÅ!  🍓


EKSTRA SAUS: Server gjerne litt ekstra saus ved siden av, slik at folk kan forsyne seg med ekstra.

Oppskrift på panna cotta med mangosaus:

DU TRENGER (TIL 4 PORSJONER): 
3
plater gelatin
0,5 vaniljestang
75 g sukker
2 dl fløte
2 dl kulturmelk, hel

Mangosaus:
0,5 dl
vann
1,5 ss sukker
1 moden mango
1-2 ts sitron (eller mer)

SLIK GJØR DU: 

1. Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann, minst 5 minutter.

2. Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Gni frøene sammen med litt av sukkeret. Ha dette, resten av sukkeret, den tomme vaniljestangen og fløten i en liten kasserolle. Kok opp under omrøring til sukkeret er løst opp. Avkjøl litt fløten litt.

3. Klem ut vannet fra gelatinplatene og inn i fløteblandingen til de er oppløst.

4. Avkjøl blandingen enda mer, til den er lunken, før kulturmelken røres inn (er væsken for varm skiller surmelken seg).

5. Fjern vaniljestangen og hell over i passende serveringsglass. Sett kjølig i minst 4 timer.

Mangosaus:

1. Kok opp vann og sukker til sukkeret er oppløst. Avkjøl.

2. Skjær mango i biter og bruk stavmikser eller blender til å mose fruktbitene sammen med sukkerlaken. Smak til med sitron.

3. Hell mangosausen over panna cottaene ved servering.