Tre nye måter du neppe har spist pannekaker på før

Pannekaker er rett og slett for digg til å ikke å spises på andre enn den klassiske måten.

I Norge har vi vokst opp med store og tynne pannekaker med syltetøy, sukker eller brunost på. Men pannekaken – som nok mange vil mene er noe av det aller beste som finnes i hele verden – finnes i uendelige varianter.

I Frankrike går det for det meste i syltynne crêpe med sukker eller sjokoladepålegg, mens i Russland kjører de på med små, grove Blini med rogn eller røkelaks.

I Kina er «Jianbing» – en fritert eggepannekake – en av de mest populære frokostene på  gata.  I USA skal pannekakene være små og tykke, og serveres i et høyt tårn med lønnesirup som drypper nedover kantene. 

Pannekaker er like gode grove som søte, og funker like bra til frokost som til lunsj, middag, kveldsmat eller snacks.

Er du ikke allerede i gang, er det på tidene å begynne å spise pannekaker på nye måter – så ofte som mulig. 

1. Crêpekake med limekrem


Foto: Franciskas vakre verden 

Selv om ordet kake er en del av ordet pannekaker, er det ikke ofte du ser pannekaker servert som en kake. Men det har Franciska fra bloggen «Franciskas vakre verden» gjort noe med.

Hennes relativt fabelaktige crêpekake med limekrem er intet mindre enn et høyt tårn av tynne pannekaker med en søt og syrlig limekrem mellom lagene som er toppet med friske bringebær. 

- Jeg har i årevis jaktet på den beste pannekakeoppskriften, og dette er etter min mening verdens beste. De smaker akkurat som pannekakene man får i Frankrike. Ikke for harde, ikke for myke, ikke for søte, bare kjempegode.

Crêpekaken kan se litt vanskelig ut å lage, men det eneste du trenger å gjøre er å steke pannekaker, lage limekrem, og smøre limekrem mellom hvert lag når pannekakene har avkjølt seg. 

>> Se oppskriften på crêpekake med limekrem hos Franciskas vakre verden

2. Grønne spinatpannekaker

Foto: Tekannesnakk 

Matbloggeren «Tekannesnakk» hadde en teori om at barn ville bli skremt av grønne pannekaker, men til sin store overraskelse tok hun feil. 

- Jeg gjorde et eksperiment, og serverte både grønne og vanlige pannekaker til en toåring som var på besøk. Han gikk rett på de grønne pannekakene og digget dem, skriver hun på bloggen sin.

De grønne pannekakene inneholder både spinat og fullkornsmel, og er faktisk grovere enn vanlig grovbrød. Hvis du sliter med å få i barna (eller deg selv) grønnsaker, er dette pannekakene du bør gå for. 

>> Se oppskriften på grønne spinatpannekaker hos Tekannesnakk

3. Eplepannekaker

Foto: Tekannesnakk 

Disse eplepannekakene fra «Tekannesnakk» er noe så fantastisk som en hybrid mellom pannekaker og eplekake.

Du lager eplepannekakene ved å dyppe epleskiver i pannekakerøre, og steke dem i panna på vanlig vis. Det kan være en litt krevende øvelse å fordele røren jevnt utover epleskivene, men smaken er den samme om ikke resultatet blir like lekkert som matbloggerens.

«Tekannesnakk» bruker stevia som søtning, men det kan du fint erstatte med vanlig sukker.  

>> Se oppskriften på eplepannekaker hos Tekannesnakk

Kilder: Wikipedia.