– Pannestekte gulrøtter er helt nydelig!

Sammen med masse urter og smør blir gulrøttene helt nydelige, synes matblogger Edel.

-Pannestekte gulrøtter er så godt! Varmebehandlingen får frem mer av sødmen i gulrøttene samtidig som de beholder en spenstig og knasende konsistens, frister matblogger Edel Randgaard. 

-Når gulrøttene stekes i godt med smør og drysses med friske urter tar de til seg smakene og blir glaserte, søtere og mye mer smakfulle. Dette er langt mer spennende enn vanlige vasne, slappe kokte gulrøtter, lover Edel, som rett og slett er hektet på pannestekte gulrøtter.

Hun bruker teknikken nærmest så ofte hun kan. Spesielt nå som de er i sesong og butikken bugner av ferske gulrøtter på bunt.

-Det er jo på denne tiden av året de smaker aller best, smiler matbloggeren.

Du finner oppskriften på Edels pannestekte gulrøtter lenger ned i saken. 👇 

ULIK KONSISTENS

Om du er i tvil, og tenker at kokte og bakte gulrøtter funker fint, kan Edel lokke med en helt ny spennende smaksopplevelse.

-Når du koker eller baker gulrøttene får de den samme konsistensen både utvendig og innvendig, men ved steking blir de myke inni, samtidig som de får en seig, karamellisert utside. Dette må du bare prøve. Du kommer garantert til å se på gulrøtter med helt nye øyne etterpå, frister matbloggeren.

LES OGSÅ: 3 tilbehør du kan lage av ett blomkålhode

TILBEHØR

Første gang Edel smakte pannestekte gulrøtter var på hytta i fjor sommer.

-Jeg ble solgt fra første tygg. Jeg serverte de med en god biff, fløtegratinerte poteter og peppersaus. Det var altså så godt.

I dag bruker hun pannestekte gulrøtter som tilbehør til alt fra fisk til svin, kylling, okse og vilt.

-Spesielt godt passer det til mørt viltkjøtt, som biff av reinsdyr eller hjort, gjerne med en god soppsaus til, sier Edel, som til vanlig blogger på Edels Mat & Vin

LES OGSÅ: 3 billige tilbehør du lager av erter

EDELS BESTE TIPS

Her er Edels beste tips for å lykkes med pannesteking av gulrøtter:

✅ Bruk nok smør!

✅ Ikke bruk altfor sterk varme slik at du unngår å svi smøret.

✅ Snu på gulrøttene sånn at de blir stekt på alle sider og ikke blir brent.

✅ Krydre gulrøttene med salt og pepper, men ikke for mye. Husk at de kan krydres mer etter steking.

✅ Bruk urter som passer til retten du skal servere.

✅ Tilsett urtene på slutten av steketiden, så de beholder smaken og ikke blir brent. Det er forskjell på hvor mye varmebehandling urtene tåler, så les gjerne om urtene før du setter i gang.

✅ Om du skal servere gulrøttene til fet fisk eller kjøtt kan det være en god idé med en skvis sitronsaft over mot slutten for å få litt syre i retten.

PANNESTEKTE GULRØTTER

DETTE TRENGER DU: 

Gulrøtter
Smør 
Salt
Pepper
Timian
Persille

DETTE GJØR DU: 

1. Skjær gulrøtter i fire på langs.

2. Smelt masse smør i en stekepanne, og legg i gulrøttene.

3. Krydre godt med salt og pepper.

4. Stek på middels varme i ca. 15 minutter mens du snur litt på gulrøttene i løpet av steketiden. 

5. Dryss over timian og persille, og server.