Scampi er store og saftige og egner seg perfekt med pasta og fløtesaus. Pasta med scampi er en mettende, supergod middag du har ferdig på under halvtimen!

Pasta med scampi er luksusmiddag på rekordtid

Pasta er kjapp og populær middag, og med store, saftige scampi og en deilig fløtesaus til, er det mat som er selv en lørdagskveld verdig!

Middag vi kan lage kjapt og greit på under halvtimen, ja takk! Også i helgene er vi mange som vil at det skal gå litt fort, men selvsagt skal det også smake godt, og da er ofte pasta redningen ...

Pasta koker på bare noen minutter, og pastaretter kan du jo variere i det uendelige! Nå som Extra-butikkene bugner av fersk sjømat, bør du sikre deg ferdigkokte scampi, de er superenkle å tilberede.

😋PRØV OGSÅ: Pasta med kamskjell og bacon 😋


LUKSUSBIT: Tagliatelle, eller båndspagetti, er bredere og fyldigere enn vanlig spagetti, men all slags pasta funker!

Tips når du skal steke scampi

Scampi kalles også kongereker eller sjøkreps, og scampiene er større enn de vanlige rekene.

De samme prinsippene gjelder imidlertid når du skal varmebehandle dem: De skal bare varmes kjapt i panna, 1 minutt er nok. Husk at når du kjøper ferdigkokt scampi er de allerede varmebehandlet, de skal bare varmes opp. Steker du for lenge, blir de bare seige. 

Ukokte scampi (de er grå, ikke rosa) skal selvsagt steke litt lenger, til de er rosa og gjennomstekte – ca. 3-4 minutter.

TIPS: Superdigg krabbesalat med bacon og avokado 🦀🥓🥑

Den viktige sausen

En fyldig fløtesaus smaker nydelig til scampi, og chilien sørger for at retten får litt sting. Er du ikke så glad i at det blir for sterkt, fjerner du alle chilifrøene og det hvite inni chilien.

Vil du ha en litt lettere saus, kan du erstatte kremfløten med matfløte eller lett créme fraîche. 

GLAD I KRABBE?: Krabbekaker med asiatisk vri


FARGER: Rød chili og grønn persille gjør mye ut av seg, både visuelt og smaksmessig.

Pasta med scampi, chili og fløte 

DU TRENGER (til 4 personer):
200 g
tørr tagliatelle
1 rød chili, skåret i tynne skiver
2 hvitløksfedd skåret i tynne skiver
1 pk ferdigkokte scampi (200 g)
3 dl kremfløte
1/2 sitron, finrevet skall
Salt og pepper
2 ss smør
Frisk persille

SLIK GJØR DU:

1. Kok pasta som anvist på pakken. Salt og pepre kongerekene.

2. Skjær chili og hvitløk i tynne skiver og ha dette i panna med litt smør.

3. La dette surre noen minutter under omrøring. Tilsett fløte og kok opp. Tilsett scampi. Finriv sitronskall og ha i retten. Vend pastaen i sausen og pynt  med frisk persille.

OPPSKRIFT: Helle Øder Valebrokk