Foto: Maria Tveiten Helgeby

3 episke ting du kan lage av restene av pepperkakedeig

Du vet den klatten med pepperkakedeig som alltid blir til overs når du har bakt pepperkaker? Den vil du slutte å kaste når du ser hvor mye godt du kan lage av den!

Når pepperkakene er ferdig bakt, sitter man ofte igjen med en klatt ekstra pepperkakedeig som man liksom ikke helt vet hva man skal bruke til. 

Kanskje ender du ofte opp med å hive restene av pepperkakedeigen i søppelkassen. Men det er det absolutt siste du burde gjøre, for pepperkakedeig kan brukes til så utrolig mye – og lang mer enn pepperkakehjerter! 

I USA spiser de cookie dough til den store gullmedaljen. Hvorfor ikke bli inspirert av de deig-gomlende amerikanerne, og lage en kjempegod milkshake med pepperkakedeig eller pepperkake-iskrem? Foretrekker du stekte pepperkaker, bør du sjekke ut pepperkake-cookiesene nederst i artikkelen.

Sjekk ut oppskriftene under, og la de(i)g inspirere – så vil du aldri kaste restene av pepperkakedeigen igjen. 

1. Is med pepperkake-cookie dough

Foto: Maria Tveiten Helgeby

Dette trenger du:

1/2 boks iskrem

Pepperkakedeig, så mye du ønsker

Slik gjør du:

Foto: Maria Tveiten Helgeby

1. Ta iskremen ut av fryseren, og la den stå til den blir mykere og enklere å jobbe med. 

2. Del pepperkakedeigen i biter, cirka 1x1 cm. Pass på så de ikke blir for små, så du får store og gode biter når du skal spise isen senere.

3. Finn en bolle som tåler frysing. Legg iskrem og pepperkakedeig-biter lagvis, og avslutt med et lag iskrem. Pass på at du presser alt sammen for hvert lag, så det ikke blir store tomrom. Dekk iskremen med plastfolie, og sett den inn i fryseren i 30-40 minutter.

Foto: Maria Tveiten Helgeby

4. Ta bollen ut av fryseren, og scoop ut nydelige iskremkuler med myke og gode pepperkakedeig-biter. Topp gjerne med salte peanøtter og sjokoladesaus. 

2. Pepperkake-milkshake

Foto: Maria Tveiten Helgeby

Dette trenger du (1 stort glass):

3 gode kuler vaniljeis

1-2 ss pepperkakedeig

2 dl melk

Sjokoladesaus

Slik gjør du:

1. Putt iskrem, melk og pepperkakedeig i en blender, og kjør på høy hastighet til alt er blandet godt sammen. 

2. Sprut sjokoladesaus på innsiden av et stort glass, og hell milkshaken i glasset. Nytes umiddelbart - gjerne med sugerør.

3. Pepperkake-sjokoladecookies

Foto: Maria Tveiten Helgeby

Dette trenger du:

Pepperkakedeig

Kokesjokolade, cirka to ruter per cookie

Slik gjør du:

1. Sett ovnen på 210 grader.

2. Grovhakk kokesjokoladen.

3. Rull små kuler av pepperkakedeig og grovhakket sjokolade. Bruk cirka 1 toppet spiseskje pepperkakedeig per cookie. 

4. Legg pepperkakekulene på et bakebrett som er dekket med bakepapir, og stek dem midt i ovnen i 12-15 minutter. De skal være myke i midten når du tar dem ut, så de blir seige og gode når de blir avkjølte.

5. Legg dem til avkjøling på en bakerist, og nyt!