Foto: Maria Tveiten Helgeby

Julens enkleste pepperkaker som vil blåse nisseluen av gjestene

Pynt pepperkaker på denne helt nye og superenkle måten som gjør at du aldri kommer til å ville bruke vanlig melisglasur igjen.

Noe av det aller beste med julen er pepperkaker: Hjemmelagde eller ferdiglagde, hjerter eller stjerner - uansett form smaker pepperkaker helt fantastisk. Derfor har vi tidligere skrevet om hvordan du kan lage din helt egen pepperkakekalender på 1-2-3.

Men innimellom gavekjøp og juleselskaper kan hverdagen fort føles travel. Plutselig har du ikke nødvendigvis tid til å sette seg ned og nitidig dekorere titalls pepperkaker med snirkler, snarkler og non-stop.

Derfor har vi laget verdens enkleste måte å pynte ferdige pepperkaker på. Alt du behøver er sjokolade, en liten bolle og masse, masse ferdige pepperkaker. Så dropp hele pepperkakebakingen, og legg heller sjela i pynten! 

Vi lover deg at dette blir julens desidert beste pepperkaker – og kanskje en helt ny juletradisjon? Sjekk ut vår enkle og gode oppskrift på pynting av pepperkaker under:

Du trenger (ca. 5 porsjoner):

30 pepperkaker 

3 plater kokesjokolade

Eventuelt strøssel, hakkede peanøtter eller kokosmasse til pynt

Foto: Maria Tveiten Helgeby

Slik gjør du:

1. Grovhakk kokesjokoladen og smelt den til den er helt flytende og jevn.Dette kan du enten gjøre i mikroen (husk å stoppe og røre ofte så det ikke svir seg), eller over vannbad: Kok opp vann i en stor kjele, og plasser en mindre kjele i det kokende vannet. Legg den grovhakkede sjokoladen i den mindre kjelen, og rør rundt til sjokoladen er smeltet. Husk å passe på at vannet ikke fosskoker - det er viktig at det ikke spruter vann i sjokoladen.

Foto: Maria Tveiten Helgeby

2. Hell litt av den smeltede sjokoladen over i en liten bolle. Pass på at bollen er såpass liten at sjokoladen blir dyp nok til at du kan dyppe pepperkakene. Vi bruker ferdiglagde pepperkaker for å spare mest mulig tid, men du kan selvfølgelig bruke hjemmelagde pepperkaker hvis du heller vil det.

Dypp pepperkakene i den smeltede sjokoladen, la dem renne litt av seg, og skrap undersiden av pepperkakene mot kanten av bollen for å fjerne overflødig sjokolade. Dette er viktig for å unngå at de setter seg fast når de skal stivne.

Foto: Maria Tveiten Helgeby

3. Sett en bakerist på et stykke bakepapir på kjøkkenbenken, og legg sjokoladepepperkakene til tørk på bakeristen.

Nå kan du eventuelt strø ekstra dekorasjon over pepperkakene, som for eksempel grovhakkede peanøtter, tutti frutti-strøssel eller tørket kokosmasse.

Foto: Maria Tveiten Helgeby

5. La sjokoladepepperkakene stå i ro til sjokoladetrekket har stivnet. Dette kan enten gjøres i romtemperatur, eller litt raskere i kjøleskap. Da er det forøvrig viktig å legge dem på et non-stick-underlag, eller å drysse et lag melis på underlaget så de ikke setter seg fast.

Nyt julens desidert beste pepperkaker!

Foto: Maria Tveiten Helgeby