Pepperrot kan du bruke i salat, suppe, saus og til fisk og kjøtt. Her får du oppskriften på pepperrotkrem som gjør maten spennende!

– Pepperroten kan piffe opp nærmest alt!

Vakker er den ikke, men for en smak! Pepperrot forvandler en helt vanlig middag til et måltid med både piff og poff.

– Jeg elsker smakfull mat, og pepperroten piffer opp alt du måtte finne på å bruke den til, forteller matblogger Tove Holter.

Hun bruker den fyrrige roten som krydder titt og ofte. 

– Pepperroten bidrar til at maten smaker mer og bedre. Den passer til omtrent alt. I salater, supper, sauser, til fisk og biff. Favoritten er en pepperrotkrem som er helt nydelig til laks, ørret og roastbiff.

Nå som det nærmer seg jul vil pepperroten også være fantastisk i ei rakfisklefse.

👇 Du finner oppskrift på Toves pepperrotkrem lenger ned i saken. 👇


RASP: Pepperrot er en kryddergrønnsak med masse smak, så litt raspet, rå pepperrot over laksen gjør det til et helt annet måltid! FOTO: NUSSARA GULDBERG

PRIKKER DEILIG PÅ TUNGA

Pepperroten ligner på en pastinakk av utseende, og har vært kjent i Norge siden 1500-tallet.

På grunn av den skarpe smaken kalles kryddergrønnsaken «nordens pepper». Men mens pepperet nærmest angriper ganen, så prikker i stedet pepperroten deilig på tunga – så lenge du ikke bruker for mye da, naturligvis.

I dag er det antakelig flere nordmenn som kjenner pepperrotens japanske «fetter» best – nemlig kruttsterk wasabi, som jo er fast følge til sushi og sashimi.

LES OGSÅ: Slik lager du perfekt kremet pasta med laks

PRØV PEPPERROTKREM TIL LAKS 

Å lage pepperrotkrem er veldig enkelt og gjort på et blunk, forteller Tove, som driver matbloggen Idéfull


PEPPERROTKREM: Pepperroten har masse smak, så test etterhvert, det kan fort blir for mye av det gode! FOTO: NUSSARA GULDBERG

– Bare visp sammen ingrediensene til kremen og bland inn revet pepperrot, så er du i mål. Jeg liker best å hakke den i småbiter med stavmikseren, men det går også fint å raspe den på et rivjern.

Toves beste tips er å smake deg forsiktig fram så du ikke bruker for mye pepperrot – det kan nemlig svi!

Som nevnt smaker pepperrotkremen helt supert sammen med laks.

– Det er en super kombinasjon! Og veldig kjærkomment for alle som synes at laks smaker litt for lite og trenger å piffes opp litt, tipser matbloggeren.

LES OGSÅ: Oppdag muhammara – si farvel til kjedelige brødskiver!

Oppskrift på Toves pepperrotkrem

DU TRENGER: 

20 g revet pepperrot (fersk)
140 g Philadelphia kremost
100 g crème fraîche

SLIK GJØR DU:

Visp sammen kremen og smak til med revet pepperrot. Lag gjerne kremen dagen i forveien slik at smaken får «satt seg».