Fru Timians idiotsikre oppskrift på gul krem

Silkemyk gul krem til kaker trenger ikke nødvendigvis å være vanskelig. Med Fru Timians idiotsikre metode er du garantert suksess!

Er du også av typen som ofte synes at den gule kremen er det beste på kaken?

Gul krem kan brukes til så mangt – suksessterte og Sarah Bernard, for eksempel – men mange kvier seg for å lage disse kakene fordi den gule kremen kan være vanskelig å få til.

Den kan lett skille seg, få klumper eller blir altfor flytende.

Nå har imidlertid matblogger og forfatter Fru Timian lett etter en idiotsikker metode for perfekt gul krem – og funnet den:

– Jeg kan garantere perfekt resultat når både oppskriften og fremgangsmåten blir fulgt, lover hun.

LES OGSÅ: Denne sjokoladekaken i langpanne passer til alle anledninger

HEMMELIGE INGREDIENSER

– Før var det ofte litt tilfeldig om den gule kremen ble vellykket eller ikke. Det kunne lett skje at resultatet ble mer saus enn krem, forteller Fru Timian.


SUKSESSTERTE: Den gule kremen slik mange kanskje kjenner den aller best. Foto: Frutimian.no.

Løsningen ble til ved hjelp av kokeboken til mesterkonditor Sverre Sætre, og etter noen få justeringer på hans oppskrift. Kremen fikk ros av både venner og familie, og etter at hun delte oppskriften på bloggen sin, veltet kommentarene inn fra lettede kakebakere:

‹‹Jiiiippi, perfekt gul krem!›› og ‹‹ENDELIG en oppskrift jeg lyktes med!! Takk Fru Timian!››

Ifølge matbloggeren er det snakk om enkle prinsipper som alle kan klare – også nybegynnere. Hemmeligheten: Maisenna og kalde smørterninger.

Sjekk den geniale oppskriften nedenfor!

LES OGSÅ: Slik lager du en fantastisk Sarah Bernhard

FRU TIMIANS 3 STEG TIL PERFEKT GUL KREM

SLIK GJØR DU: 

1. Forbered kalde smørterninger

Ta først smøret ut av kjøleskapet og del det i små terninger, ca. 1 x 1 cm. Sett det så tilbake i kjøleskapet igjen.

– Det er veldig viktig at smøret er helt kaldt. Dersom det er romtemperert får ikke kremen nok avkjøling og blandingen blir altfor flytende. Dessuten er det viktig å presisere at jeg bruker smør – ikke margarin, forteller matbloggeren.

2. Husk maisenna i miksen

Ha i eggeplommer, melk sukker og maisenna (du kan også bruke mel) i en tykkbunnet kasserolle. La det koke opp mens du hele tiden rører, og la koke i 20 (!) sekunder.

– Den vanligste tabben er å ikke bruke en stabilisator á la maisenna. Utfordringen er at eggeplommene ikke tåler å koke, samtidig som at de må bli varme for få kremen til å tykne.

Her møter man på et kritisk punkt, ifølge Fru Timian. Men med maisenna i denne oppskriften skal eggeblandingen altså koke i kun noen sekunder.

3. Rør inn det kalde smøret

Ta kasserollen av varmen, finn frem smøret og rør inn de kalde smørterningene.

 – Jeg pleier å røre ganske kraftig til alt smøret er rørt inn, sier Fru Timian. Deretter er det bare å fordele kremen over kaken.

Følger du disse stegene er du garantert en silkemyk og knallgod gul krem, lover den populære matbloggeren og legger til:

– Uansett hva slags bakverk du smører denne delikatessen på, vil kaken sannsynligvis bli en favoritt hos gjestene. Det skal iallfall ikke stå på den gule kremen!

>> Se hele oppskriften på bloggen til Fru Timian