Ragnhilds ultimate helgepizza med biff og béarnaise

Tenk at vi nesten hadde glemt denne suverene retroklassikeren. Lær å elske pizza med biff og béarnaise igjen!

Det er fredag ettermiddag. På et gatekjøkken i Hokksund står en jente og gransker veggmenyen nøye.

Hva skal hun velge?

Cheeseburger? Kebab? Løvbifftallerken?

Så skjer det noe.

Øynene hennes stopper opp på rett nummer 24: Pizza med biff og béarnaise.

Helt fra første bit har pizzaen vært en favoritt for Ragnhild – jenta i historien som nå er blitt både voksen og matblogger. Du husker kanskje også pizzaen fra kroa ved siden av kinoen der du vokste opp? 

– Biff og béarnaise er det ultimate pizzafyllet for meg. Rett og slett kjempegodt! sier Ragnhild. Både hun og samboeren har pizza med biff og béarnaise som en klar helgefavorittt. 

Se oppskriften på pizza med biff og béarnaise lenger ned i saken.

– PERFEKT SOM HELGEKOS

Foto: Maria Bondeson.

Hjemme hos matbloggeren er denne kultklassikeren av en pizza forbeholdt helgekosen.

– Det er så mye godt jeg har lyst til å lage i helgene, men likevel vi spiser denne ganske ofte. Aller helst på lørdagskvelden med litt rømmedressing og en god salat ved siden av.

Når den plutselig dukker opp på bordet på søndager toppes den som regel med rester av elgbiffen fra kvelden før.

– Pizzaen smaker minst like godt med skogens konge på toppen, forsikrer matentusiasten.

ANBEFALER TYNN BUNN

Denne typen pizza blir aller best med en tynn bunn toppet med masse saftig og godt fyll, synes Ragnhild, og presiserer at du lett kan velge tykkelse på bunnen selv.

- Jeg elsker tykk bunn på pølsepizza, men med biff og béarnaise skal den etter min mening være tynn. Deigmengden i oppskriften holder til to tynne eller en tykk bunn om du steker den i en langpanne.

For å gjøre pizzadeigen litt sunnere har Ragnhild valgt å bruke 50/50 siktet og sammalt hvetemel, men du kan godt bruke bare siktet hvetemel om du ønsker det – eventuelt pizzamel for en ekstra digg konsistens.

Foto: Maria Bondeson.

BIFF OG BÉARNAISE ETTER STEKING

Ragnhilds pizza blir aller best om du legger på biffstrimlene etter at du tar den ut fra ovnen. Og pass på at du ikke steker kjøttet for mye, det skal bare så vidt brunes i pannen.

Foto: Maria Bondeson.

Avslutt med béarnaise, som også kan serveres ved siden av. Om du lager sausen fra bunnen vil det smake himmelsk, men her er det lov å jukse litt, synes Ragnhild.

– Bruk gjerne béarnaisesaus på flaske eller fra pose for å gjøre det ekstra lettvint. En ferdig pizzabunn kan også være et alternativ hvis du har det travelt.

Foto: Maria Bondeson.

PIZZA MED BIFF OG BÉARNAISE

DETTE TRENGER DU: 

Pizzadeig:

50 g gjær
3 dl lunkent vann
4 ss olje
4 dl sammalt hvete
4 dl hvetemel
litt salt

Fyll: (2 pizzaer)

1 glass pizzasaus
3 sjalottløk
1 rødløk
1/2 purre
400-500 g biff
Béarnaisesaus

SLIK GJØR DU: 

1. Skjær biffen i strimler, og legg de gjerne i en marinade en stund i forveien for ekstra god smak.

2. Lag deigen: Bland det tørre med det våte og elt sammen til en jevn deig. Hev til dobbel størrelse og kjevle ut til to like store bunner.

3. Kjevle ut pizzabunnene og legg på fyll. Start med pizzasaus og følg opp med sjalottløk, rødløk og purre. Topp med ost, og eventuelt pizzakrydder.

4. Mens pizzaen steker 15 minutter på 190 grader, kan du steke biffstrimlene kjapt i pannen og lage bearnaisen.

5. Ta pizzaen ut av ovnen og topp med biff og béarnaise!