Den geniale teknikken som får pølse og potet til å bli WOW

Pølse med potet er en litt døll klassiker, men med denne teknikken vil kidsa få bakoversveis av retten.

Grillpølser og poteter er veletablert klassiker, men det kan fort bli en trist og kjedelig rett. Men når klassikeren møter grillspiddet, får du plutselig verdens morsomste måte å spise pølser og poteter – som heldigvis er latterlig enkel å tilberede. 

 

Du må bare tre pølsen og poteten på et grillspidd, skjære inn til spiddet, og snurre spiddet rundt mens du skjærer. Da får du en perfekt spiral, som kommer til å wow-e både barn og voksne i senk. Du trenger med andre ord ingen fancy spiralizer eller annet spesialutstyr, kun et grillspidd og en kniv.

Metoden er så genial at den store matsiden Foodbeast har skrevet om teknikken tidligere, og vi blir ikke overrasket om den etterhvert popper opp i Instagram-feeds rundt omkring.

Ikke en pølsefan? Gresk gyros med søtpotetfries er tacoens arvtager <3

Stekeflate

I tillegg til at det både er morsomt å lage og spise spiralpølser- og poteter, er spiraliseringen en helt genial måte å tilberede dem på smaksmessig.

Vil du ha pommes frittes? Her er trikset som gir sprø fries uten fritykoking!

Siden spiralformen gir en mye større stekeoverflate, blir den helt sprø langs kantene, mens innsiden fortsatt er myk og saftig. Det samme gjelder pølsene, som får en skikkelig grillfølelse - selv om du steker den i stekeovnen

Som en bonus gir den forstørrede overflaten plass til mye mer topping, så her er det bare å gønne på med ketchup, sennep, sprøstekt løk og rekesalat, for å si det sånn. 

Parkmat

Selv om potetene er enklest å lage i stekeovnen, kan du uten problemer steke spiralpølse på grillen hvis du heller vil det. Potetene er nydelige når de er avkjølte, og holder seg godt i tiden det tar å frakte dem til parken hvis det er ønsket. 

Denne tacovaffelen kommer til å endre ditt syn på taco og vaffel.

Alternativt kan du slenge potetene i ovnen inne, og fyre opp grillen i mellomtiden. Pølsene trenger bare noen minutter på grillen, så da har du et herlig grillmåltid på no time.

Spiralpoteter og spiralpølser på spidd

Dette trenger du:

Grillpølser
Små avlange poteter
Olje
Salt og pepper

Grillspidd

Slik gjør du:

1. Skru ovnen på 200 grader over- og undervarme. Finn fram et stekebrett, og dekk det med bakepapir.

2. Træ forsiktig pølsene og potetene på hvert sitt spidd på langs. Vær forsiktig så du ikke stikker deg.

3. Lag spiraler: Dette gjør du ved å legge en pølse eller en potet på et skjærebrett, og så skjære et snitt inn til grillspiddet helt øverst. Snurr forsiktig på pølsen/poteten mens kniven hviler mot spiddet i midten, slik at snittet fortsetter rundt og nedover langs poteten/pølsen. Fortsett til du når bunnen av poteten/pølsen.

4. Når alle pølsene og potetene er ferdig spiralisert, må du trekke dem ut på spiddet. Dette gjør du ved å legge poteten eller pølsen i hånden, og dra hånden nedover mens du vrikker forsiktig. 

5. Legg først potetene på stekebrettet, og hell litt olje, salt og pepper over. Stek midt i ovnen i 30 minutter, ta brettet ut, og snu potetene. Legg pølsene på brettet, og sett alt inn igjen i 15 minutter til.

6. Serveres snarest. For å få potetene og pølsene av spiddene, må du bare skyve dem forsiktig av. Server med salat, ketchup og sennep.