Grillsjefens ABC: Den aller beste potetsalaten til grillmat

Til grillmaten smaker det best med en potetsalat uten rømme eller majones, mener Grillsjefen.

– Denne potetsalaten er helt fri for meieriprodukter slik at den tåler å stå på bordet selv om sola skinner, forklarer Grillsjefen Petter Gullikstad. 

Hans oppskrift på potetsalat er nemlig tilpasset grilling på alle tenkelige måter.

– Det som gjør den ekstra genial er at den passer til all grillmat. I tillegg er den utrolig enkel å lage. Kom så skal jeg vise deg, smiler Petter.


Petter Gullikstad fra det velrennomerte cateringfirmaet Grillsjefen skal i en serie artikler her på Extra lære deg den viktigste basiskunnskapen du trenger for å bli en bedre griller.

LAGET PÅ 5 INGREDIENSER

Grillsjefens potetsalat er laget på kun fem ingredienser: potet, dijonsennep, sitronsaft, olivenolje og bladpersille.

– Vi har valgt å dyrke noen få enkle smaker, så den ikke stjeler oppmerksomheten fra resten av grillmaten, forklarer han.

Resultatet er en frisk og syrlig potetsalat, som smaker deilig i sommervarmen, lover Petter. 

SUPERENKEL Å LAGE 

Dette er uten tvil en potetsalat absolutt alle klarer å lage, mener Grillsjefen.

– Den er superenkel å lykkes med. Alt du trenger å gjøre er å dampe kokefaste poteter møre, avkjøle for så å blande med resten av ingrediensene.

Potetene kan godt være litt varme når du blander salaten. Vent til du klarer å bruke hendene, så er det bare å røre det sammen – det tar neppe mer enn et par minutter så er potetsalaten klar. Du velger selv om du vil servere den kald eller lun.

– Bruk gjerne min oppskrift som en grunnoppskrift og prøve deg frem med smaker du liker, oppfordrer Petter.

Grillsjefens potetsalat 

DETTE TRENGER DU: 

1 kg poteter med tynt skall 
1 ss Dijonsennep 
1 ts sitronsaft 
3 ss olivenolje 
Salt og grovkvernet pepper 
Bladpersille 

SLIK GJØR DU:  

1. Damp potetene møre, og avkjøl dem.  

2. Vend inn Dijonsennep, sitronsaft og olivenolje. Smak til med salt og grovkvernet pepper. 

3. Strø over bladpersille til slutt.