Rekecocktail er forretten vi elsket på 70-tallet, og som fremdeles er verdt å elske. Sjekk den nye, friske utgaven!

Rekecocktail i ny utgave!

I humør for litt retro? Vi har plukka fram igjen rekecocktail, og gjort den både friskere og litt mer jordnær ...

På 70-tallet skulle rekecocktail helst være i svaiende høye glass, gjerne med struttende reker lekkert dandert rundt kanten og en sitronskive på snei. Feiende flott og elegant, altså, og det funker absolutt fremdeles!

I 2018 er det imidlertid også rom for å være litt mer jordnære, så vi har tatt den gode, gamle rekecocktailen et hakk ned – bokstavelig talt. Bort med både stettglass og glasskåler og fram med et stort, knasende sprøtt blad hjertesalat å servere godsakene på. 

TIPS: Blåskjell med asiatiske smaker


SKIKKELIGE REKER: Til rekecocktail duger ikke reker i lake, her bør rekene være så ferske og saftige som mulig!

Fikk hjelp fra Ingrid

Rekecocktail kom – som mye annet godt – fra USA, og det var først på 1930-tallet europeerne begynte å snuse på den elegante retten. Her i Norge måtte rekecocktailen få hjelp av Ingrid Espelid Hovig, som presenterte retten på Fjernsynskjøkkenet midt på 60-tallet. 

Ingrid Espelid-effekten slo til, og i løpet av tiåret som fulgte vokste rekecocktailen til å bli en kjempesuksess, og det er nok ikke få av de som giftet seg eller ble konfirmert på 70- og 80-tallet som hadde rekecocktail som forrett i selskapet ...

🦐GLAD I REKER? Prøv bakt potet med skagenrøre 🦐🥔

Ny bølge med rekecocktail

Popularitetskurven til rekecoccktailen sank utover 90-tallet, men helt borte har den nok ikke vært. Og når retrobølgen skyller over oss, tar den selvsagt med rekecocktailen tilbake. 

Vi lager en litt oppdatert versjon, hvor du danderer rekecocktailen inni et krispy salatblad, sammen med sprøstekte loffbiter for ekstra krønsj og med gresk yoghurt for en friskere smak. Superenkel å lage – og minst like god å spise som originalen!

PRØV OGSÅ: Superdigg krabbesalat med bacon og avokado 🦀🥓🥑


MODERNE: I disse tacotider er det kanskje mer i tidsånden med rekecocktail som ser ut som taco?

Modernisert rekecocktail i hjertesalat

DU TRENGER (til 4 personer): 
600 g
reker
4 ss gresk yoghurt
2 ss majones
2 ss ketchup
1 fedd hvitløk, presset
1 ts sitronsaft
Salt og pepper
1 ss hakket dill
4 dråper Tabasco
4 hjertesalatblader
2 skiver loff
2 ss smør

SLIK GJØR DU: 

1. Bland ketchup, majones, yoghurt, Tabasco, sitron, dill og hvitløk. Smak til med salt og pepper.

2. Skrell rekene. Server rekecocktailen på hjertesalatblader ved å legge reker og klatter av cocktailsaus på salatbladet.

3. Skjær loffskivene i terninger og stek dem i smør til de er gylne. Server sammen med rekecocktailen.

OPPSKRIFT: Helle Øder Valebrokk