Rødbetmarinerte egg er enkelt å få til og ser fantastisk ut på frokost- eller lunsjbordet. Slik lager du rødbetmarinerte egg.

Rødbetmarinerte egg imponerer fletta av gjestene

Om ikke dette skaper begeistrede utrop rundt bordet, så vet ikke vi! Knallfargede egg er spektakulært å se på – og faktisk enkelt å lage.

– Rødbetmarinerte egg er så utrolig lekre. Den knallilla fargen gjør at de egner seg perfekt til å imponere venner og familie med i jula – disse er intet mindre enn spektakulære, sier oppskriftsutvikler Siv Melbye.

Ikke vanskelig å være enig i det! Og det beste er at de heller ikke er vanskelige å lage: 

– Bare hardkok eggene, kok opp laken fra rødbetglasset med vann, eddik og sukker, og hell over eggene.

Det hele tar kanskje så lite som 20 minutter. Bare sjekk denne videoen, så ser du selv hvor enkelt det er! 

 

ET ANNET BUFFET-TIPS: Triksene som gir silkemyk eggerøre

I tillegg til å se fantastisk ut, smaker de rødbetmarinerte eggene helt nydelig.

– Den litt syrlige smaken fra syltelaken utfyller eggesmaken veldig bra, sier Siv begeistret.


HARDKOKT: Hardkokte egg får du på 8-11 minutter, avhengig av størrelsen på eggene.

5 TING Å PASSE PÅ 

Siv har selvsagt noen innsidetips til oss: 

🍳 Hardkok eggene. De må gjerne være bittelitt smilende i midten.

🍳 Vær forsiktig når du skreller eggene så de ikke sprekker. Dette er enklest å få til om du bruker ferske egg og avkjøler dem i kaldt vann før skrelling.

🍳  Lag nok syltelake til å fylle glassene.

🍳 Rør litt rundt i glasset slik at eggene ikke ligger klistret inn til kanten, ellers vil de få ujevn farge.

🍳 Bruk steriliserte glass. Det får du ved å sette glassene nyvasket inn i ovnen på 160 ˙C i 15-30 minutter.

IMPONER ENDA MER MED EGGENE: Avokadoegg er trendfrokosten som tar av 

GØY OGSÅ FOR BARNA

– Dette er gøy for både liten og stor. Bare vær oppmerksom på at det kan bli litt søl, så dekk dere til med forkle og bruk gjerne mørke klær for å være helt sikker. Hendene blir litt lilla, men det vasker du enkelt bort, smiler Siv.


NYDELIG FARGE: Rødbetlaken farger eggene jevnt og fint. 

Om du ønsker å utvide den enkle oppskriften hennes, finnes det mange muligheter.

– Miks gjerne inn løk, krydder og urter som passer. Du kan også variere fargene ved å bruke andre ingredienser, tipser Siv, som driver nettsiden Sensiblerie.

LES OGSÅ: Slik lager du egg til mange uten å stresse


WOW-FAKTOR: Dette er sannsynligvis den retten som får mest oppmerksomhet på bordet ...

– Server dem for eksempel på små toast med urter, majones, remulade og skinke eller bacon. De kommer garantert til å vekke oppmerksomhet, lover oppskriftsutvikleren.

Oppskrift på rødbetmarinerte egg


DU TRENGER: 

12 hardkokte egg
1 stort eller 2 mindre glass skivede rødbeter. 
2 dl vann
1,5 dl sukker
1 dl eplecider eddik

 SLIK GJØR DU: 

1. Hardkok eggene og ha dem over i kaldt vann før du skreller dem.

2. Sett til side mens du tar juicen fra rødbetglassene og koker opp med vann, sukker og eddik. La koke på medium varme i ca. 15 min. 

3. I et sterilt Norges-glass legger du de skivede rødbetene og eggene lagvis og heller over rødbetjuicen. Husk å lage nok juice til at glasset fylles. 

4. La avkjøle på kjøkkenbenk før lokket has på. Kan oppbevares i kjøleskap opptil 3-4 måneder.