Fløtegratinerte poteter kan fint bli hverdagsluksus! Bare husk å skjære tynne skiver, så lager potetene seg selv. En familiefavoritt som passer til mye.

Så enkelt er det å lage fløtegratinerte poteter

Fløtegratinerte poteter er ikke bare tilbehør til helgemiddagen. Hvorfor ikke gi hele familien litt ekstra luksus en helt vanlig hverdag?

Det er faktisk mye enklere enn du kanskje tror å lage fløtegratinerte poteter, så du trenger ikke å vente til helgefreden har senket seg med å diske opp med med denne luksusvarianten av poteter. 

Barn elsker også dette kremede tilbehøret, så hvorfor ikke servere det til familiemiddagen på hverdager en gang iblant også?

LES OGSÅ: Slik får du perfekte poteter 🥔👌


SKJÆR TYNT: Potetskivene bør være tynne, slik at de lettere blir gjennomstekte. FOTO: Nussara Guldberg

 

Server med lett tilbehør

Fløtegratinerte poteter er verken det sunneste eller magreste du kan servere, men det er noe av det beste! Du kan for eksempel servere det til stekt fisk, kylling eller svinekoteletter, sammen med kokte grønnsaker eller en frisk salat, så blir ikke måltidet så tungt. 

Resten av middagen fikser du mens de fløtegratinerte potetene godgjør seg i ovnen. Middagen kan du ha på bordet i løpet av en drøy time!

TIPS! Har du prøvd nypoteter i salat? Nam! 🥗


GRØNT DRYSS: Timian er en urt som passer godt til den kremede fløtesmaken, og den pynter litt opp også. FOTO: Nussara Guldberg

Oppskrift på fløtegratinerte poteter

DU TRENGER (til 4 personer):
10-12 store, kokefaste poteter
4 dl kremfløte
1,5 dl ost
1 gul løk, grovhakket
1-2 fedd hvitløk, finhakket
3-4 kvister med fersk timian, finhakket

SLIK GJØR DU:

1. Skrell potetene dersom de har tykt skall, men hvis du bruker potetsorter med tynt skall, kan du fint la være å skrelle. Bare husk på å vaske potetene godt.

2. Skjær potetene i tynne skiver, og bruk enten en mandolin eller en foodprosessor med bladskiver. Smør en ildfastform godt med smør, og legg først et lag med potetskiver i bunnen, dryss over hakket hvitløk og løk, og gjenta til alle potetskivene er lagt på.

3. Hell i kremfløte, dryss over salt og pepper. Sett i ovnen på 200 ˚C i 30 minutter.

4. Ta ut formen og legg på ost og fersk finhakket timian, gratiner i ca. 15-20 minutter til osten er smeltet og gyllen. La fløtegratinerte poteter hvile i ca. 10 minutter til fløten har satt seg og ikke er så rennende. Server som det er i ildfastform rett på middagsbordet!