Den mest trendy salaten på Instagram akkurat nå

Den vakre sitrussalaten er overalt på Instagram for tiden, og gir fruktsalaten seriøs konkurranse.

Sitrussalat er overalt på Instagram for tiden, med sine friske farger og fotovennlige utseende. Heldigvis for oss er den fotogene og trendy salaten både enkel å lage – og sunn.

Ikke minst er sitrussalaten et nytt alternativ for alle oss som liker å gafle i oss fruktsalat. For selv om den nostalgiske skålen med fruktsalaten smaker fabelaktig, er sitrussalaten hakket vassere. 

Både appelsin, klementin og grapefrukt inneholder store mengder C-vitamin - en viktig antioksidant som blant annet bidrar til å opprettholde bindevevet i kroppen.

Enkelte sitrusfrukter, som grapefrukt, kan være ganske syrlige og bitre. Derfor har vi drysset litt myntesukker over sitrusfruktene i denne oppskriften, slik at smakene blir mer balanserte.

Hvis du ønsker gjøre salaten ekstra sunn, kan du sløyfe myntesukkeret og spise salaten som den er. Alternativt kan du helle litt honning over rett før servering. 

Det er forøvrig ingen krise om du ikke liker for eksempel grapefrukt eller rød appelsin. Du kan bruke akkurat de sitrusfruktene du liker best, og justere mengden myntesukker eller honning deretter.

Dette trenger du (2 personer):

1 appelsin

2 klementiner

1/2 rød grapefrukt

1 rød appelsin

2 ss sukker

1 håndfull frisk mynte

Slik gjør du:

1. Finhakk mynten og bland det med sukkeret. Finhakk videre til mynten og sukkeret er godt blandet. La stå.

2. Fjern skallet på alle sitrusfruktene, og del dem i skiver: Grapefrukten deles i ekstra tynne skiver, da denne er veldig bitter. De søte sitrusfruktene kan du dele i litt tykkere skiver. 

3. Legg sitrusskivene på en stor tallerken, og strø sukkerblandingen over. La stå i 10 minutter slik at sukkeret får løst seg litt opp. Server og nyt.

Følg Extra_Norge på Instagram og abonner på vår YouTube-kanal for flere episke tips og triks!