Foto: Maria Tveiten Helgeby

Aha! Det er altså slik du lager en avokadorose

Så lenge du ikke har bodd i en hule (uten bredbånd) den siste tiden, har du sannsynligvis fått med deg avokadorosen som har herjet på Internett.  

Da har du sannsynligvis også klødd deg litt i hodet, og lurt på hvordan i huleste man lager denne vakre avokado-skapningen. Ikke at det er så utrolig nyttig å kunne, men man får et irriterende behov for å vite hvordan de lager den. Nå har vi endelig løst mysteriet med avokadorosen. Yay! 

Avokadoroser lages ved å dele opp en halv avokado i mange tynne skiver, før man ved hjelp av et par enkle bevegelser former den til en «rose». Avokadoen holder formen av seg selv, og kan deretter serveres i for eksempel en salat eller som et middagstilbehør. Og så ser den sykt fin ut på Instagram, selvfølgelig.

Følg steg-for-steg-guiden nederst i saken, så blir du nok overrasket over hvor enkelt det er å lage en avokadorose. 

Mer avokado? Disse avokado-friesene trenger du i sofakroken din.

Riktig avokado

Når du skal lage en avokadorose er det viktig at du bruker en avokado som er moden, men fast. Det er nemlig viktig at den er såpass fast at den ikke moser seg når du deler den i tynne skiver, samtidig som at den må være myk nok til å tåle å bli bøyd uten å «sprette ut» igjen. I tillegg må den være såpass klebrig at skivene limer seg sammen.

En optimal avokadorose-avokado er med andre ord litt fastere enn en optimal guacamole-avokado, som gjerne skal være myk nok til å moses enkelt med en gaffel.

Pass også på at skivene blir ordentlig tynne – om lag 2-3 millimeter. Dette gjør dem enklere å forme senere. Blir skivene for tykke er det nemlig en sjanse for at de knekker når du bøyer dem.

Brukes til så mangt

Det store matnettstedet Food52 er en av sidene som har skrevet om avokadorosen, og viser at den kan brukes som topping på alt fra omelett til salat, toast og pastaretter. 

Slik lager du avokadorose

1. Del avokadoen i to, og fjern forsiktig skallet.

Foto: Maria Tveiten Helgeby

2. Del avokadohalvdelen i mange tynne skiver på omlag 2-3 millimeter i tykkelse.


Foto: Maria Tveiten Helgeby

3. Bruk håndflatene til å forsiktig presse avokadoskivene diagonalt. Jobb dem sakte utover, slik at den blir en lang remse. Bøy den ene enden forsiktig inn mot midten, slik at den begynner å danne en spiral. Dette blir midten av rosen.


Foto: Maria Tveiten Helgeby

4. Fortsett ved å bøye resten av avokadoen rundt midten av rosen.


Foto: Maria Tveiten Helgeby

5. Legg enden litt under de andre «rosenbladene» slik at den ikke synes - og vips - en ferdig avokadorose. Mysteriet er knust! 


Foto: Maria Tveiten Helgeby

Enda mer avokado? 12 episke avokadopålegg som vil revolusjonere brødskiven din.