Egg i langpanne er utrolig enkelt, og det lager seg nesten selv. Har du mange gjester til frokost, er egg i langpanne nesten er must!

Slik lager du egg til mange uten å stresse

Har du huset fullt av sultne gjester, er egg i langpanne genialt. Stå opp en halvtime før de andre, og server ferskt eggepålegg til hele bunten!

Det beste er at eggene lager seg sjøl mens du steller i stand resten av frokosten. Dermed trenger du ikke all verdens tid heller, før de andre kommer tøflende. 

– Egg i langpanne er latterlig enkelt og supergodt, lover oppskriftsutvikler Siv Melbye.

Du bare pisker sammen egg og heller i ei langpanne, setter i ovnen, og omtrent et kvarter senere kommer det et helt brett med egg ut som kan skjæres i ruter og serveres.

Se, så enkelt det kan gjøres:

 

–  Det eneste du må passe på er at eggene piskes godt sammen, og å smøre langpanna med olje slik at de ikke setter seg fast, så lager dette seg selv. Stort enklere går det ikke an å lage frokost til mange, mener oppskriftsutvikler Siv.

LES OGSÅ: Frokostpizzaen som revolusjonerer måten du spiser bacon og egg på

PISKE, PISKE!: Det mest anstrengende på hele morgenen. Så kan du slappe av resten ... 

 👇 Du finner Sivs oppskrift på egg i langpanne lenger ned i saken.👇

VÆR KREATIV

Siv har kun smakt til røra med litt salt og pepper, men oppskriften kan du selvfølgelig utvide, om du vil.

 I FORM: Sørg for at formen er velsmurt før du heller i eggene.

– Lag dette gjerne som en omelett med revet ost, skinke og garnityr som tomat, vårløk, paprika eller urter. Eller tilsett litt salami eller pepperoni for en ekstra spenstig variant, tipser Siv.

🥑 LYST TIL Å IMPONERE ENDA MER? Avokadoegg er trendfrokosten som tar av 

EGG I LANGPANNE TIL 12

Hvor tykk eggeretten blir, avhenger av hvor mange egg du bruker. Siv pleier å bruke et sted mellom 12 og 18 i ei vanlig langpanne. Dette gir cirka 12 porsjoner som er minst 1 centimeter høy.

Steketiden avhenger av antall egg.

– Når du ser at eggene har satt seg og de ikke beveger på seg hvis du rykker litt i langpanna, er de klare, tipser oppskriftsutvikleren.

FERDIG!: Bare å kutte opp i biter på langs og tvers, og server gjestene dine. 

PASSER TIL ALL SLAGS BRØDMAT

Her er 4 tips fra Siv:

🍳  Frokostburger med ruccola, agurk, ost og majones, toppet med friske urter. Det både ser fantastisk ut og smaker supergodt!

🍳 Sandwich med en miks av agurk, avokado, tomat eller paprika toppet med for eksempel majones, sriracha (chilisaus) eller pesto.

🍳 Egg i langpanne smaker også topp bare med noen grovkuttede tomater med salt, pepper og majones.

🍳 I pitabrød med litt ost og skinke oppi.

🍔 TIPS! : Sjekk så luftige burgerbrødene kan bli

SUPERT TRIKS

Siv synes egg i langpanne-trikset er genialt å ha på lur når hun skal lage hytte- eller julefrokost med mange munner å mette, men at det også er et supert matpakketriks.

– Du lager raskt noen matpakker med dette, altså! gliser hun.

Matbloggeren har også laget egg i langpanne til 17. mai.

– Det er så enkelt å legge opp på et fat og lett for gjestene å forsyne seg med, forteller oppskriftsutvikleren, som driver matbloggen Sensiblerie


GJØR SEG MED NOE EKSTRA: Majones, avokado, chilisaus og litt grønt på toppen – luksusfrokost!

EGG TIL MANGE I LANGPANNE 

DU TRENGER (12 porsjoner):

12-18 egg (kommer an på tykkelsen. 12 egg i en normal langpanne blir ca 1 cm tykke)
1 ss kaldt vann pr egg (ca 1 dl om du bruker 12 egg)
1 ts salt
0,5 ts pepper
Olje til pensling 
Tilsett gjerne en neve urter i blandingen

SLIK GJØR DU:

1. Sett ovnen på 150 grader over- og undervarme.

2. Pisk godt sammen eggene med vann og salt og pepper. Ha også i urter om du vil.

3. Smør ei langpanne godt inn med vegetabilsk olje og hell i røra. 

4. Sett langpanna forsiktig midt i ovnen og la den steke i opptil 15 minutter. Sjekk om røra har festet seg ved å rykke litt i panna mot slutten av steketiden.

5. Ta langpanna ut av ovnen og avkjøl et par minutter før du kutter opp i passe store ruter med en skarp kjøkkenkniv. 

6. Løsne gjerne eggene litt fra kanten, de kan ha festet seg under steking. Alternativt legger du et bakepapir i bunnen av pannen før du heller i røra.