Så enkelt lager du en magisk god terte

Lyst på denne lekre sitronterten? Bakeblogger Marie Roald forteller deg alt du trenger å vite for å lykkes med tertebunnen.

– Hjemmelaget terte med sprø og velsmakende bunn, gjerne toppet med en god syrlig krem før du til slutt lesser på med de bærene du liker aller best – vi snakker helt magisk godt! Rett og slett perfekt hjemmekos eller noe å imponere med på kakebordet, frister bakebloggeren Marie Roald.

Før hun nærmest hvisker:

– Mange tror at terter er vanskelig å lage, men det stemmer faktisk ikke!

LES OGSÅ: Eton mess er en befriende enkel dessert

SLIK LYKKES DU MED TERTEBUNNEN

For Marie skal en vellykket tertebunn være gyllen, sprø, lett, fyldig og med god smak av ekte smør.

– Det er faktisk ganske fort gjort. Bare miks deigen lett sammen, la den hvile kaldt, og kjevle ut. For å lykkes er det viktig å jobbe raskt og bruke kaldt smør slik at deigen holder seg kald gjennom hele prosessen. I tillegg er det viktig å ikke bearbeide deigen for mye, ellers kan den bli seig og trekke seg sammen under steking, tipser Marie.

Et annet triks som sørger for at bunnen holder formen, er å legge et bakepapir med tørkede bønner eller små keramikkuler oppå tertebunnen når den forstekes. Da unngår du at bunnen blåser seg opp. 

– Sist, men ikke minst. Du må aldri i verden finne på å hoppe over forstekingen av tertebunnen, ellers blir den soggy, advarer bakeeksperten.

LES OGSÅ: Denne grønnsakspaien er rett og slett vakker

TOPP MED DINE FAVORITTSMAKER

Med tertebunnen i boks, har du et perfekt utgangspunkt for en lekker dessert eller noe himmelsk til kaffekosen.

– Alt smaker fantastisk servert i et terteskjell. Det er en av tingene som er så genialt med terter. Så her er det bare å fylle på med dine favorittsmaker, enten det er sjokolade, kaffe, frukt, bær eller ostekrem, forteller bloggeren, som kaller seg The Vanilla Monologues.

Nå som det er sesong for norske bær, liker Marie aller best å toppe terten med nettopp det.

Prøv gjerne hennes favoritt med jordbær og vaniljekrem eller denne lekre oppskriften på bringebær- og sitronterte med knasende sprø bunn, fløyelsmykt fyll og friske bringebær. Nam! 

LES OGSÅ: Fromasj burde bli trendy igjen!

Oppskrift på bringebær- og sitronterte

DETTE TRENGER DU: 

Bunnen:

140 g mel
1 klype salt
75 g kaldt smør
75 g melis
2 eggeplommer

Fyll:

3 egg
50 g sukker
1 sitron
Raspet sitronskall av 1 sitron (husk å vaske sitronen før rasping)
1,5 dl fløte

DETTE GJØR DU: 

1. Bland hvetemel og salt i en bolle, og smuldre kaldt smør i terninger inn i melet. Visp melis og eggeplomme og bland det inn, og rør til en smidig deig. La deigen ligge i kjøleskapet i en time.

2. Kjevle en runding som er cirka 2-3 mm tykk. Dekk paiformen, og trykk den ned i formen. Sett formen i fryseren i 30 minutter.

3. Forvarm ovnen til 200 grader. Ta formen ut av fryseren, og prikk deigen med en gaffel. Dekk bunnen med folie. Stek terten i 10 minutter. Fjern folien og stek i 10 minutter til. Avkjøl.

4. Visp egg og sukker til det er helt blandet. Visp inn  fløte, sitronskall og saft fra sitron. Hell blandingen i terteskallet, og stek i cirka 30 minutter til terten er gyllen. Avkjøl.

5. Legg bringebær på toppen, og server.