Lammegryte trenger ikke putre i timevis, du kan faktisk ha ferdig lammegryte på halvtimen! Her er oppskriften på familiefavoritten laget med lammeskav.

Slik lager du familievennlig lammegryte i en fei

Med Karolines triks kan du lage ei nydelig lammegryte på kun en halvtime (ja, det er faktisk mulig!).

Lammegryte på en halvtime – det høres kanskje litt vel optimistisk ut ... Vel det krever i hvert fall et lite triks. Okei, vi røper det med én gang: Det hemmelige trikset er lammeskav!

– Det er genialt å bruke for å spare tid. Bare brun kjøttet kjapt i panna og la trekke et par minutter i gryta, sier livsstilblogger Karoline Nordbø Sturesson.

En annen stor fordel med lammeskav er at det kan stekes direkte fra dypfryst tilstand.

– Bare pass på å bruke høy nok varme, og ikke stek for mye kjøtt samtidig, tipser den matglade livsstilbloggeren.

Her er det nemlig ikke bare fokus på hurtighet. Karolines oppskrift på lammegryte er i tillegg superenkel å lage.

LES OGSÅ: Høstens heteste middagstips – hele middagen i ei panne! 🍲


HERLIGE HØSTSMAKER:  – Alt skal i samme gryte, også potetene. Enklere blir det ikke. Og resultatet blir helt fantastisk, lover Karoline.

BARNEVENNLIG MIDDAG

Ved å tilsette brunost i lammegryta, får sausen en deilig sødme som gjør den lett å like for hele familien.

– I tillegg er både poteter og gulrøtter barnevennlig, men bytt gjerne ut grønnsakene med det dine barn liker aller best. Jeg pleier å hive oppi noen hele rosenkål.

Gryteretter er ofte litt tunge på smak, derfor har Karoline tilsatt eplebiter for å friske opp litt.

– Jeg liker også å hive oppi en liten neve tyttebær, det en fin måte å tilføre både friskhet og farge, tipser hun.

🐑TIPS: 7 steg til fantastisk lammefrikasse 🐑

LETT Å LIKE

Om du gjør som Karoline og bruker gode råvarer, ekte brunost og skikkelig fløte, garanterer hun blide fjes rundt middagsbordet.

– Alle jeg har servert denne lammegryta til elsker den! De liker spesielt godt at potetene er blandet i sausen før servering, og synes det er en god idé med epler i en slik gryte, smiler livsstilbloggeren bak A la Karoline .

TIPS: Derfor bør du ha massse hvitløk i fårikålgryta!


FARGE: Tyttebær og grønnsaker frisker opp både smaksmessig og fargemessig. FOTO: Karoline Nordbø Sturesson

Oppskrift på Karolines raske lammegryte

DU TRENGER (til 4 personer): 
3
sjalottløk
100 g sopp
2 ss smør
5 dl kjøttkraft, gjerne lammekraft
6 dl matfløte
3 gulrøtter
Amadinepoteter
Frisk rosmarin
Frisk timian
6 skiver brunost (smak til)
2 epler
500 g lammeskav (kjøtt i tynne skiver)
Ev. tyttebær
Ev. rosenkål
Salt og pepper

SLIK GJØR DU: 

1. Del sjalottløk og sopp i biter. Surr i stekepanna sammen med smør til løken er gjennomsiktig. Ha det over i en kjele (gjerne jerngryte) med vann og kraft. Kok opp og la småkoke ca. 5 minutter.

2. Stek lammeskav i stekepanna med smør. La kjøttet tine litt før steking, og stek det deretter i to omganger for å unngå at det koker.

3. Del poteter i båter og gulrøtter i staver. Ha det i gryta sammen med fløte. La koke til potetene er møre, ca. 12 minutter.

4. Tilsett frisk timian og rosmarin, og evt. friske tyttebær. Smak til med brunost.

5. Ha lammeskav og eplebiter i gryta (gjerne også rosenkål) og kok videre til disse er møre (ca. 2 minutter).

6. Smak til med salt og pepper før servering og dryss gjerne over ekstra tyttebær.