Kyllingsuppe som er superrask å lage, full av deilige, eksotiske smaker. Denne kyllingsuppa kan bli en gjenganger på middagsbordet.

Slik lager du kyllingsuppe i ekspressfart

Vil du ha et supperåd i høstkulda? Her er det: kyllingsuppe med eksotiske smaksbomber!

Når kulden og mørket kommer, er det ingen som varmer kropp og sjel mer enn en rykende varm bolle med kyllingsuppe. 

– Jeg elsker denne suppa. Den er rett og slett så himla god! Den varmer godt i kropp og sjel nå som temperaturene synker. I tillegg inneholder den både ingefær og sitron, som er rensende og helbredende, forteller matblogger Siv Melbye.  

 Og best av alt: Denne kyllingsuppa lager du i ekspressfart – se bare her: 

Du finner oppskrift på Sivs kyllingsuppe lenger ned i saken. 👇

SUPPE PÅ 15 MINUTTER

Kan man virkelig lage en kyllingsuppe på under et kvarter? Jepp, det kan du! Kanskje ikke en hvilken som helst kyllingsuppe, men denne er faktisk spesielt utviklet for å kunne lages i en fei.

– Hemmeligheten er å bruke buljong og kyllingfilet skåret i 2 millimetertjukke skiver. Det sikrer nemlig både den gode kyllingsmaken og at kyllingen er klar på null komma niks, forklarer Siv.

Utover dette trengs det egentlig bare litt god, gammeldags multitasking. 

LES OGSÅ: Lasagnesuppe er real trøstemat

– FANTASTISK GOD SUPPE

Om nudlene du bruker tar mindre enn 3 minutter å koke, er det ikke nødvendig med forhåndskoking. Trenger de lenger koketid enn det, pleier Siv å forkoke dem etter det som står på pakken.

– Bare pass på at de ikke blir overkokte og triste før suppa er klar, understreker matbloggeren.

NAM: Mettende og eksotisk. Begge deler føles helt innafor! 

 Resultatet er ikke bare en rask, men også en fantastisk god suppe, lover matbloggeren.

– Jeg vil beskrive kyllingsuppa som en slags fusjon mellom vietnamesisk pho og thailandsk grønnsakssuppe ettersom den har koriander, ingefær og sitron i kraften. Den er litt utradisjonell sammenlignet med de salte smakene vi er vant til i Norge, og det er forfriskende, smiler Siv.

LES OGSÅ: Gulasj er en fantastisk god restesuppe!

TYPISK TABBE

Det er lite som kan gå galt med denne oppskriften, men vær nøye med å dobbeltsjekke at kyllingen er gjennomkokt før du serverer og husk å smake til med nok salt.

– En typisk generaltabbe mange gjør når de lager kyllingsuppe fra bunnen, er å være gnien med krydderiene. Så husk å smake til skikkelig så dette ikke blir en kjedelig matopplevelse, advarer Siv, som driver matbloggen Sensiblerie. 


FARGERIK: Chilien lyser virkelig opp i suppa! Blir det for sterkt, kan du fjerne frøene. 

HA KYLLINGSUPPE PÅ LUR

Et siste tips fra Siv på tampen: Lag gjerne litt ekstra mye suppe, sånn at du kan fryse ned det som blir til overs.

– Jeg har alltid noen porsjoner på lur i fryseren som jeg bare tiner i mikroen om forkjølelsen melder sin ankomst. Det er jammen meg rimelig bra trøst, smiler hun.

LES OGSÅ: Tre lettvinte gratenger som nærmest lager seg selv

Oppskrift på Sivs lynraske kyllingsuppe

DU TRENGER:

1 l vann
1 kyllingbuljongterning
1 kinesisk hvitløk
1 ss revet ingefær
1/2 sitron, saften
3 ss hoisinsaus
2 ss soyasaus
1 kyllingfilet
1/2 neve bønnespirer
1 ss hakket vårløk
1 ts skivet chili
1 neve hakket koriander
5 små sjampinjonger
2 never risnudler (etter ønske)

SLIK GJØR DU:  

1. Kok opp vann med buljongterning.

2. Ha i revet ingefær og en kinesisk hvitløk delt i 4 deler. Ha i sitronsaft fra en halv sitron, og la koke i cirka 5 min.

3. Bland soyasaus og hoisinsaus i en liten bolle, og ha i den kokende kraften.  

4. Kutt opp vårløk, chili og koriander, skiv kyllingfilet i 2 mm tynne skiver og del soppene i to. 

5. Skru av varmen på plata og ha i de skivede kyllingbitene litt og litt om gangen, slik at de ikke fester seg til hverandre. Ha deretter i soppen. 

6. Legg risnudler, vårløk, chili og bønnespirer i en serveringsbolle og hell over kraften med kyllingbiter og sopp. 

7. Topp med et par sitronskiver og hakket koriander, og server med skje og gaffel. Nyt!