Vi bør drikke mye vann, så hvorfor ikke gjøre det litt mer spennende og lekkert? Her er tipsene til å smaksette vann med frukt, bær og urter.

Slik lager du luksusdrikk av vann

Pimp opp vann med de deiligste urter og fruktsmaker, så har du den deiligste sommerdrikken som fins!

Vi vet jo at det er viktig å få i seg nok væske, og spesielt i sommervarmen. Selv om vann er den aller beste og sunneste tørsteslukkeren, kan det likevel være kjedelig på smak i lengden.

Men i stedet for å velge bort vannet eller bruke ekstra penger på å kjøpe smakssatt vann, hva med å lage det selv? Du kan bruke det du har av frukt, grønnsaker og urter du allerede har hjemme.

Alt kan brukes – du kan smakssette vannet med sitrusfrukter, eple, pære eller bær og ferske urter som basilikum, rosmarin eller mynte. Lek med smakene, og prøv deg fram til hva du synes er best. 

TIPS: Slik lager du hjemmelaget kokosis på 3 minutter! 🌴


DEKORATIVT: Smaksatt vann er jo lekkert å se på også! Du trenger ikke blomster på bordet når du har vannmugge ... FOTO: Nussara Guldberg


Lage og lagre

Alt du trenger å gjøre, er å kutte opp frukt og legge i vannet, eller legge i bær og urter. Du kan godt la vannet stå og godgjøre seg i kjøleskapet over natta, slik at smaken får «satt seg» skikkelig. 

Da har du også friske forsyninger når du kommer hjem fra jobb eller trening, eller du kan starte hver morgen med forfriskende smakssatt vann med for eksempel sitron og agurk før du tar fatt på morgenkaffen. Deilig og forfriskende!

🍞 TIPS: Fristende toast til feriefrokosten 🍞

Tips til gode smaker på vannet

  1. Sitron, agurk og rosmarin
  2. Appelsin og basilikum
  3. Jordbær og mynte
  4. Bringebær og mango

MER SMAK: Gni urtene litt mellom hendene før du legger dem i vannet, da får du ut mer aroma. FOTO: Nussara Guldberg

... eller hva med:
1. Agurk og ingefær
2. Lime og chili eller jalepeno
3. Vannmelon og bringebær
4. Grapefrukt og blåbær
5. Ananas og mynte

TIPS: 3 middager med sunnhetsbomba brokkoli