- Sticky teriyaki-kylling er noe av det beste jeg vet

– Jeg er helt vill etter denne marinaden, jubler matbloggeren.

Marinaden er rett og slett helt magisk, ifølge henne selv.

Matbloggeren fikk ideen da hun for første gang smakte en teriyakirett på et USA-besøk for noen år siden. Vel hjemme i Norge gjorde Josefine sitt best for å gjenskapte teriyakimarinaden – med stor suksess.

LES OGSÅ: Kylling satay er smekkfull av smaker!


Dette er noe av det beste jeg vet, forteller matbloggeren. Foto: Nussara Guldberg. 

– Jeg er helt vill etter den marinaden. Her får du salt og søtt i kombinasjon med hvitløk, ingefær og et asiatisk preg fra riseddik og sesamolje. Med et dryss sesamfrø på toppen blir retten komplett, frister hun:

– Perfekt til kyllingvingene!


Josefine Andersen-Eikeri. Foto: privat. 

👇 Se oppskrift på Josefines kyllingvinger nederst i saken.👇

ENKEL Å LAGE

Ikke bare smaker Josefines kyllingvinger utrolig godt, de er dessuten enkle å lage.

Bare rør sammen ingrediensene til marinaden, mariner så lenge du rekker og legg dem på et stekebrett eller en ildfast form før du smekker dem inn i ovnen.

Det er lurt å smøre inn formen med smør før steking, så unngår du at kyllingen setter seg fast. 

– Om du vil ha litt grillpreg på kyllingvingene kan du sette på grillfunksjonen ett minutt eller to mot slutten. Bare vær oppmerksom på at sukkerinnholdet i marinaden kan føre til at det fort blir brent, så her gjelder det å passe litt ekstra på, tipser matbloggeren. 

LES OGSÅ: Lindas kylling i form er superpoppis

JOSEFINES FAVORITTILBEHØR

De saftige, smakfulle og sticky kyllingvingene er perfekt mat en lørdagskveld, på grillfesten eller rett og slett om du har venner på besøk, synes Josefine.

Hun pleier å servere dette sammen med en frisk mangosalat med chili og lime, samt med enten ris, pommes frites eller søtpotet-fries.

ANVENDELIG MARINADE

– Mannen min digger også teriyakismakene, så vi bruker egentlig marinaden til alt mulig. Den piffer opp de mest daglidagse retter til å bli noe fantastisk godt.

Aller best fungerer marinaden til laks og kylling, synes Josefine, som står bak bloggen Josefines matgleder.


Foto: Nussara Guldberg.

– Men prøv deg gjerne fram. Jeg har for eksempel med hell brukt den som marinade på scampi. De smakte nydelig i en salat, forteller hun.

Med andre ord: Her er det bare å marinere seg til himmels!

Josefines sticky teriyaki-kyllingvinger


Foto: Nussara Guldberg.

DETTE TRENGER DU (4 personer): 

Ca.1 kg frosne kyllingvinger/kyllingklubber (naturell – ukrydret)
1 liten håndfull sesamfrø
4 ss smør 

Til marianden: 

3 hvitløksfedd, revet
1 ss revet ingefær
0,5 dl mørk soyasaus
1/2 ss lys sirup/honning
3 ss brunt sukker
1 ss riseddik

DETTE GJØR DU: 

1. Tin kyllingvingene. 

2. Lag marinaden: Skrell hvitløk og ingefær, og rasp fint med rivjern. Bland alle ingrediensene til marinaden i en bolle. 

3. Ha kyllingvingene i en bolle, hell over marianden og bland godt. Dekk med plast, og sett til mariandere i cirka 4 timer eller natten over. Jo lengre, jo bedre får smakene satt seg. Snu gjerne kyllingvingene halvveis i tiden. 

4. Forvarm ovnen til 200 grader – med varmluft. 

5. Smør en ildfast form med smør. Fordel kyllingvingene utover, og strø litt sesamfrø over kyllingen. 

6. Sett inn kyllingvingene og stek i ca. 35 min. Bruk grillfunksjonen de siste 3-5 minuttene, og pass på at de ikke brenner seg. 

7. Ta kyllingvingene ut av ovnen, og pensle lett med litt akasiehonning for en glossylook.

8. Strø litt sesamfrø over kyllingvingene, og server gjerne med ris, pommes frites, søtpotetfries eller en frisk salat.