Bli hekta på fisketaco med skrei

Det er på tide at du er litt grei og lager en taco med skrei.

Fisketaco, altså? spør du kanskje småskeptisk. Jo da, vi er klar over at det er en fremmed tanke for mange, men føler oss trygg på at du ikke vil angre ett sekund etter å ha satt tennene i denne sunne versjonen med saftig skrei.

Varme tortillas fylte med marinert skreifilet, salat, fetaost, babyleafsalat og juksesyltet rødløk? Det er ikke feil. 

Det er enkelt å lage: Bare sett av litt tid til å marinere fisken i den aromatiske oljemarinaden. Deretter gjenstår bare å steke filetene og til slutt fylle opp tortillaene. 

📽️ Se oppskriftsvideo: 📽️ 

Slik steker du skrei

I tilfelle du er usikker på steking av skreifiltene: Her er en steg for steg-gjennomgang.

1. Pass på at fisken er saltet. Det hjelper nemlig både på smak og konsistens.

2. Varm opp pannen over middelshøy varme. Her er det lurt å bruke en teflonpanne med slippbelegg, så ikke fisken klistrer seg så lett til pannen.

>> Nøttesmør smaker fantastisk til skrei

3. Hell i nøytral olje og vent til oljen er blitt varm før du legger fiskefiletene oppi med skinnsiden, eller den siden hvor skinnet var, ned. Her er det viktig at du ikke pirker borti fisken – det skal nemlig lite til før den fester seg i pannen.

4. La skreien ligge helt i ro og steke til fileten er nesten gjennomstekt. Dette ser du ved at fiskekjøttet blir hvitt.

5. Når skreifileten er nesten gjennomstekt kan du legge noen smørklatter, og eventuelt litt urter og hvitløk, i pannen. La det frese godt, snu filetene og bruk en skje til å øse smøret over fisken til den er gjennomstekt. Fisken er gjennomstekt med en gang den akkurat flaker seg ved at du trykker på den.

Lykke til! Dette klarer du :) 

>> Slik lager du ceviche à la Piscoteket

Luksustaco med skrei

Dette trenger du:

2 skreifileter
Smør, til steking

Marinade:

1,5 dl olje
1 håndfull koriander
1 håndfull dill
2 fedd hvitløk
1/2 lime, saften
Salt
Pepper

Juksesyltet rødløk:

1 rødløk
2 dl vann
2-3 ss sukker
1 lime, saften

Til servering: Tortillas, Babyleafsalat, Fetaost. 

Dette gjør du:

1.  Lag marinaden ved å kombinere finhakket hvitløk med hakkede urter, olje, lime, salt og pepper. Del skreifiletene i to på langs. Legg skreifiletene i en tett brødpose, hell marinaden over, og la stå kaldt - gjerne noen timer, eller eventuelt 20 minutter. 

2. Lag rødløken mens skreien marineres: del løken i tynne ringer. Varm litt olje i en panne, og surr så vidt rødløken i noen minutter. Hell over vann, sukker og limesaft, og la småputre i ca 10 minutter. Smak eventuelt til med mer sukker eller lime. Trekk til siden, og la rødløken kjøle seg ned i laken.

3. Løft filetene ut av marinaden, og fjern eventuelt store biter av urtene. Stek fisken ved å smelte rikelig med smør i en stekepanne, og stek deretter filetene noen minutter på hver side til de er gjennomstekt men fortsatt flakete.

4. Lag tacoene ved å legge litt babyleaf-salat på en tortilla, deretter to biter skrei, syltet rødløk og litt oppsmuldret feta.