7 måter å pimpe opp tomatsuppen uten å gå på en kalorismell

Enten du er i sparemodus eller slankemodus, er tomatsuppe et godt valg. Her kan du spise i vei uten å gå på verken kalori- eller budsjettsmell!

TOROs tomatsuppe er en klassiker på middagsbordet – med god grunn. Den trenger kun å blandes med vann og varmes opp, og så er den klar for å serveres. 

Selv om tomatsuppen smaker godt alene, trenger den en proteinkilde på toppen for å bli en fullverdig middag: 

- For å gjøre suppen til et mer fullverdig måltid, bør du tilsette en proteinkilde i suppen. Egg, kjøtt, fisk, bønner, erter og linser er fine proteinkilder. Proteiner bygger opp kroppen og gir god metthetsfølelse, sier Justin Guibao, ernæringsrådgiver og livsstilscoach. 

Se videoen for 7 tips til hvordan du kan pimpe opp tomatsuppen (best på mobil - og gøyest med lyd)! 

Suppe metter mer 

Enten du er opptatt av å spare på penger eller kalorier, er tomatsuppe et godt middagsvalg. 

- En porsjon grønnsakssuppe - for eksempel tomatsuppe - er generelt mager på kalorier fordi den inneholder en del vann, sier Guibao.

Han fortsetter:

- En annen fordel med suppe er at hele middagsseansen gjerne blir forlenget fordi det tar tid å spise suppe med skje. Hjernen får således tid til å registere at kroppen er mett og forsynt, sier ernæringsrådgiveren.

Her får du 7 måter å pimpe opp TORO Original Tomatsuppe på. Prøv en av disse neste gang du har lyst på en middag som ikke raserer verken kalori- eller pengebudsjettet! 

1. Pølse og makaroni (4 personer)

Næringsinnhold hele retten: 
Energi kcal: 1487 (372 kcal per person) 
Energi kJ: 6238 (1600 kJ per person) 

Dette trenger du:

1 pose TORO tomatsuppe
4 stykk mager kjøttpølse
3 dl fullkornsmakaroni 

Slik gjør du: 

1. Lag suppen etter anvisning på posen. Kok makaronien etter anvisning på pakken, og hell av vannet.

2. Del pølsene i skiver, og stek i litt olje i en stekepanne.

3. Fordel pølse og makaroni mellom suppeskålene, og hell tomatsuppe over.

2. Kylling og timian (4 personer)

Næringsinnhold hele retten:
Energi: 1728 (432 kcal per person)
kJ: 7211 (1803 kJ per person)

Dette trenger du:

1 pose TORO tomatsuppe
4 kyllinglår
4 kvast timian

Slik gjør du:

1. Sett ovnen på 200 grader. Stek kyllinglårene midt i ovnen til de er gjennomstekte, cirka 30-40 minutter. La kjøle seg litt ned, og bruk to gafler til å rafse opp kyllingen.

2. Lag suppen etter anvisning på pakken. Fordel suppen mellom fire skåler, og topp hver skål med revet kylling og litt frisk timian. 

3. Pesto og søtpotet (4 personer) 

Næringsinnhold hele retten:
Energi kcal: 821 (205 kcal per person)
kJ: 3436 (859 kJ per person)

Dette trenger du: 

1 pose TORO tomatsuppe
1 søtpotet, i terninger
4 ts pesto
4 ts créme fraîche
Olje
Salt og pepper 

Slik gjør du:

1. Sett ovnen på 200 grader. Fordel søtpotetterninger utover et stekebrett, og hell litt olje, salt og pepper over. Bak til potetene er møre.

2. Lag suppen etter anvisning på pakken, og fordel suppen mellom fire skåler. Topp hver skål med cirka 1 dl søtpotetterninger, 1 ts pesto og 1 ts créme fraîche.

4. Kikerter og koriander (4 personer)

Næringsinnhold hele retten:
Energi kcal: 706 (177 kcal per person)
kJ: 2976 (744 kJ per person)

Dette trenger du:

1 pose TORO tomatsuppe
1 boks kikerter, skylt
1 ss garam masala
1 håndfull koriander, frisk
Olje 

Slik gjør du: 

1. Sett ovnen på 200 grader. Fordel kikertene over en stekeplate, og dryss garam masala og litt olje over. Stek midt i ovnen i cirka 15-20 minutter.

2. Lag suppen etter anvisning på pakken, og fordel mellom fire skåler. Fordel kikertene mellom de fire skålene, og topp med frisk koriander.

5. Posjert egg og basilikum (4 egg)

Næringsinnhold hele retten:
Energi: 645 (161 kcal per person)
kJ: 2710 (678 kJ per person)

Dette trenger du: 

1 pose TORO tomatsuppe
4 egg
1 klype salt
1 kork eddik
Basilikum, frisk
Pepper, nykvernet

Slik gjør du: 

1. Kok opp cirka 1 liter vann, og tilsett salt og eddik. Skru ned varmen slik at vannet ikke fosskoker. Knekk ett og ett egg i en kopp, og hell forsiktig over i vannet. La eggene posjere i cirka 4 minutter, og løft opp med hullsleiv.

2. Lag suppen etter anvisning på pakken, og fordel suppen mellom fire skåler. Topp hver skål med posjert egg, frisk basilikum og nykvernet sort pepper.

6. Bakte grønnsaker og reker (4 personer)

Næringsinnhold hele retten:
Energi: 880 (220 kcal per person)
kJ: 3693 (923 kJ per person) 

Dette trenger du:

1 pose TORO tomatsuppe
½ squash, i terninger
1 rød paprika, i biter
1 gul paprika, i biter
1 grønn paprika, i biter
1 rødløk, i skiver
3 ss olje
Salt
Pepper
3 dl pillede reker 

Slik gjør du:

1. Sett ovnen på 200 grader. Fordel grønnsakene utover et stekebrett, og hell olje, salt og pepper over. Bak midt i ovnen til de er møre, cirka 30 minutter.

2. Lag suppen etter anvisning på pakken, og fordel suppen mellom fire skåler. Legg reker i midten av skålen, og legg deretter de bakte grønnsakene rundt.

7. Karamellisert løk og chévre (4 personer)

Næringsinnhold hele retten:
Energi: 1338 (335 kcal per person)
kJ: 5573 (1393 kJ per person)

Dette trenger du:

1 pose TORO Tomatsuppe
1
 løk, i tynne skiver
1 ss smør
1 ss olje
1 klype sukker
100 g chévre
1 dl créme fraîche
8 skiver spekeskinke 

Slik gjør du: 

1. Varm smør og olje i en panne på middels varme, og tilsett løken. Stek på svak varme til løken er myk, cirka 30 minutter. Hell over sukker, og stek videre på svak varme i cirka 5 minutter til.

2. Bland chévre og créme fraîche med en håndmikser til en jevn krem. La stå.

3. Lag suppen etter anvisning på pakken, og fordel mellom fire skåler. Legg 1 ss chévrekrem, to skiver spekeskinke og 2 ss karamellisert løk i hver skål.

Næringsinnhold er utregnet av næringsrådgiver og livsstilscoach Justin Guibao.

>> Du finner alle våre sunne oppskrifter her!